Участие на младите хора

Каква ще бъде Европа на утрешния ден? Младите хора имат решаваща роля за това. Ето защо организираме редица инициативи в различни европейски страни, чиято цел е да Ви помогнем да научите повече за икономиката, централнобанковата дейност и задачите на ЕЦБ и да Ви дадем възможност да споделите с нас възгледите и идеите си по теми, които Ви интересуват и вълнуват.

Симулация на заседание на Европейския съвет в ЕЦБ

На 28–29 март 2019 г. близо 200 ученици от цяла Европа участваха в симулация на заседание на Европейския съвет в ЕЦБ. Те влязоха в различни роли – от устни преводачи до държавни глави – и проведоха обсъждане по важни европейски въпроси, като например бъдещето на еврозоната.

Снимки от събитието

„Диалог на ЕЦБ с младите хора“ с Беноа Кьоре

На 13 март 2019 г. близо 170 студенти се включиха в нашия „Диалог с младите хора“ с члена на Изпълнителния съвет Беноа Кьоре. Той отговори на въпроси на студенти в Bocconi University за застаряването на населението, равенството между половете, бъдещето на парите в брой и много други теми.

Научете повече


Конкурс за видеоматериал „Euro Video Challenge“

Какво е усещането да посетиш за първи път ЕЦБ? През 2017 г. поканихме младите европейци да участват в конкурса „Euro Video Challenge“, като създадат кратък и увлекателен видеоматериал на икономическа тема. Година по-късно поканихме финалистите в ЕЦБ, за се докоснат пряко до икономическата наука.

Повече информация за конкурса „Euro Video Challenge“
Снимки от посещението на финалистите


Sendung mit der Maus

На 3 октомври 2018 г. около 150 почитатели на известното немско детско предаване „Die Sendung mit der Maus“ се забавляваха и разглеждаха ЕЦБ в ден на отворените врати, проведен в цялата страна. Децата и семействата им взеха участие в забавни занимания и се запознаха отблизо с ЕЦБ, еврото и ЕС.

Снимки от събитието
Повече информация (на немски език)


Състезание за млади икономисти на Форума на ЕЦБ

Вие сте докторант по икономика или финанси? Искате ли да представите своята научна работа пред създатели на политики и изтъкнати учени? Кандидатствайте за нашето състезание за млади икономисти и спечелете пътуване до Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност в Синтра, Португалия. Победителят ще получи награда в размер на 10 000 евро.

Научете повече за състезанието
Научете повече за Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност


Ученическа награда „€вро поколение“

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Включете се в Ученическа награда „€вро поколение“ – състезание, в което могат да участват ученически отбори от гимназиалния курс в еврозоната.

Научете повече


Свържете се с нас!

Следете инициативите ни за младите хора! Ако желаете да получавате информация за бъдещи образователни инициативи и инициативи за младите хора на ЕЦБ, абонирайте се за нашите имейли.