Участие на младите хора

Каква ще бъде Европа на утрешния ден? Младите хора имат решаваща роля за това. Ето защо организираме редица инициативи в различни европейски страни, чиято цел е да Ви помогнем да научите повече за икономиката, централнобанковата дейност и задачите на ЕЦБ и да Ви дадем възможност да споделите с нас възгледите и идеите си по теми, които Ви интересуват и вълнуват.

Конкурс за видеоматериал „Euro Video Challenge“

Какво е усещането да влезеш в ЕЦБ за първи път? През 2017 г. поканихме младите европейци да участват в конкурса „Euro Video Challenge“, като създадат кратък и увлекателен видеоматериал на икономическа тема. Година по-късно поканихме финалистите в ЕЦБ за непосредствен досег до икономиката.

Повече информация за конкурса „Euro Video Challenge“
Снимки от посещението на финалистите

Sendung mit der Maus

На 3 октомври 2018 г. около 150 почитатели на известното немско детско предаване „Die Sendung mit der Maus“ се забавляваха и разглеждаха ЕЦБ в ден на отворените врати, проведен в цялата страна. Децата и семействата им взеха участие в интересни занимания и се запознаха отблизо с ЕЦБ, еврото и ЕС.

Снимки от събитието
Повече информация (на немски език)


Представяне на постери на млади икономисти

Вие сте докторант по икономика или финанси? Представете изследванията си на Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност! Всяка година ние каним докторанти, които да участват с постери във форума, който ЕЦБ провежда в Синтра, Португалия.

Научете повече за представянето на постери
Научете повече за Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност


Диалог на ЕЦБ с младите хора

Имате ли въпроси, които бихте искали да зададете на ръководителите на ЕЦБ? Проследете редовните разговори по различни теми, които се организират онлайн и на различни места в Европа.

Участвайте в дискусията
Вижте изданията на „Диалог с младите хора“ по теми, свързани с банковия надзор


Ученическа награда „€вро поколение“

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Включете се в Ученическа награда „€вро поколение“ – състезание, в което могат да участват ученически отбори от гимназиалния курс в еврозоната.

Научете повече


Свържете се с нас!

Следете инициативите ни за младите хора! Ако желаете да получавате информация за бъдещи образователни инициативи и инициативи за младите хора на ЕЦБ, включете се в нашия списък с адреси.