Възможности за търсене
Home Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Eврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране

Участие на младите хора

Младите хора имат решаваща роля за това каква ще бъде Европа на утрешния ден. Ето защо организираме редица инициативи в различни европейски страни с цел да Ви помогнем да научите повече за икономиката, дейността на централните банки и задачите на ЕЦБ и да Ви дадем възможност да споделите с нас възгледите и идеите си по теми, които Ви интересуват и вълнуват.

Получете отговор на въпросите си в „Диалог на ЕЦБ с младите хора“

„Диалог на ЕЦБ с младите хора“ – поредица от събития, които се провеждат в цяла Европа, както и онлайн – Ви дават възможност да зададете въпроси и да споделите мнения за икономиката и бъдещето на Европа в пряк диалог с нашите създатели на политики. Следете каналите ни в социалните медии, за да научите за предстоящите ни събития!

Още за диалога на ЕЦБ с младите хора

Стипендии „Жени в икономиката“

Вие сте настояща или бъдеща студентка в магистърска програма по икономика в университет или висше училище по бизнес в Европа? Тогава нашата стипендия „Жени в икономиката“ може да е за Вас! Ние отпускаме пет стипендии, всяка на стойност 10 000 евро, на студентки по икономика.

Кандидатстване

Състезание за млади икономисти на Форума на ЕЦБ

Вие сте докторант по икономика или финанси? Искате да представите своята научна работа пред създатели на политики и изтъкнати учени? Тогава разгледайте нашето ежегодно състезание за млади икономисти! Финалистите ще получат покана за Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност в Синтра, Португалия. Победителят ще спечели награда на стойност 10 000 евро. 

Научете повече за състезаниетоНаучете повече за Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност

Ученическа награда „€вро поколение“

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Научете повече за състезанието за Ученическа награда „€вро поколение“, в което могат да участват ученически отбори от гимназиалния курс в еврозоната.

Повече информация

Състезание по писане на код за студенти

През ноември 2019 г. група студенти се присъединиха към наши експерти в областта на ИТ и управлението на риска с цел да разработят табло от най-ново поколение за наблюдение на финансови рискове. Организирани в екипи, те търсиха оригинални решения в областта на прикриването на данни, машинното обучение, приложните програмни интерфейси (API) и разработването на потребителски интерфейс.

Научете повече за конкурса по писане на код

Състезание „#EUROat20 QuizClash“

През февруари и март 2019 г. 1,6 милиона участници се включиха в състезанието „#EUROat20 QuizClash“ през приложението QuizClash, подлагайки на изпитание своите познания за еврото и Европейската централна банка. Браво на тези от Вас, които отговориха правилно на въпросите – Вие сте истински експерти по темата за еврото! В тегленето на наградите бяха избрани 30 победители – можете да видите техните имена тук.

Научете повече за състезанието

Всички страници в този раздел