Menu

Участие на младите хора

Младите хора имат решаваща роля за това каква ще бъде Европа на утрешния ден. Ето защо организираме редица инициативи в различни европейски страни с цел да Ви помогнем да научите повече за икономиката, дейността на централните банки и задачите на ЕЦБ и да Ви дадем възможност да споделите с нас възгледите и идеите си по теми, които Ви интересуват и вълнуват.

Получете отговор на въпросите си в „Диалог на ЕЦБ с младите хора“

„Диалог на ЕЦБ с младите хора“ - поредица от събития, които се провеждат в цяла Европа, както и онлайн - Ви дават възможност да зададете въпроси и да споделите мнения за икономиката и бъдещето на Европа в пряк диалог с нашите създатели на политики. Следете каналите ни в социалните медии, за да научите за предстоящите ни събития!

Научете повече за диалога с младите хора


Стипендии „Жени в икономиката“

Вие сте настояща или бъдеща студентка в магистърска програма по икономика в университет или висше училище по бизнес в Европа? Тогава нашата стипендия „Жени в икономиката“ може да е за Вас! Ние отпускаме пет стипендии, всяка на стойност 10 000 евро, на студентки по икономика.

 

Кандидатстване


Изразете мнението си по нашия преглед на стратегията

Защо е важна за Вас ценовата стабилност? Какви са Вашите очаквания и тревоги за икономиката? Какви други теми имат значение за Вас? Как най-добре можем да общуваме с Вас? Искаме да чуем Вашите мнения и идеи в рамките на нашия преглед на стратегията.

 

Изразете мнението си в портала „ЕЦБ Ви слуша“!


Състезание за млади икономисти на Форума на ЕЦБ

Синтра

Вие сте докторант по икономика или финанси? Искате да представите своята научна работа пред създатели на политики и изтъкнати учени? Тогава разгледайте нашето ежегодно състезание за млади икономисти! Финалистите ще получат покана за Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност в Синтра, Португалия. Победителят ще спечели награда на стойност 10 000 евро.
 

Научете повече за състезанието
Научете повече за Форума на ЕЦБ за централнобанковата дейност


Ученическа награда „€вро поколение“

Интересувате се от икономика? Искате да научите повече за ЕЦБ и за паричната политика? Научете повече за състезанието за Ученическа награда „€вро поколение“, в което могат да участват ученически отбори от гимназиалния курс в еврозоната.

Повече информация


Състезание по писане на код за студенти

През ноември 2019 г. група студенти се присъединиха към наши експерти в областта на ИТ и управлението на риска с цел да разработят табло от най-ново поколение за наблюдение на финансови рискове. Като част от различни екипи те имаха за цел да достигнат до оригинални решения в областта на прикриването на данни, машинното обучение, приложните програмни интерфейси (API) и разработването на потребителски интерфейс.

Научете повече за конкурса по писане на код


Състезание на ЕЦБ „#EUROat20 QuizClash“

През февруари и март 2019 г. 1,6 милиона участници се включиха в състезанието „#EUROat20 QuizClash“ през приложението QuizClash, подлагайки на изпитание своите познания за еврото и Европейската централна банка. Браво на тези от Вас, които отговориха правилно на въпросите – Вие сте истински експерти по темата за еврото! В тегленето на наградите бяха избрани 30 победители – можете да видите техните имена .

Научете повече за състезанието