Възможности за търсене
Начална страница Медии ЕЦБ обяснява Изследвания и публикации Статистика Парична политика Еврото Плащания и пазари Кариери
Предложения
Сортиране по

Статистика 

Статистиката е крайно необходима за вземането на информирани решения

Надеждната финансова и парична статистика ни помага да вземаме информирани решения. ЕЦБ и националните централни банки предоставят официални статистически данни за състоянието на икономиката. Тези данни се използват във всички аспекти на работата на ЕЦБ, включително парична политика, финансова стабилност и банков надзор.

Защо е важна статистиката?

ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ

25%

Растеж на нетното богатство на собствениците на жилища в еврозоната

Според новите ни сметки за разпределение на богатството през последните пет години нетното благосъстояние на собствениците на жилища в еврозоната е нараснало с 25%, а на останалите граждани - с 19%. Статията в блога ни съдържа подробности и сравнение между новите данни и други данни за разпределението на богатството.

Прочетете блог статията

Достъп до нашите данни

Списък на всички платформи и услуги, които можете да използвате за достъп до нашите ресурси за данни.

Нашите услуги за данни

Анализ на разпределението на богатството

Като част от нашата оценка за начина, по който доходите и разпределението на богатството си взаимодействат с паричната политика, започнахме да публикуваме навременни тримесечни данни за разпределението на богатството на домакинствата, в съответствие с националните сметки.

Прессъобщение

Запълване на пропуските в данните за климата

В рамките на програмата ни за изменението на климата публикувахме първоначален набор от свързани с климата показатели, за да анализираме как то ще засегне финансовия сектор. Това е част от усилията ни да запълним пропуските в данните за климата и да наблюдаваме зеления преход.

Свързани с климата показатели

Интерактивна информация за инфлацията в еврозоната

Как се измерва инфлацията и по какво се различава измерената от усещаната? Вижте съпоставими и винаги актуални данни за инфлацията и интерактивни визуални материали, както и калкулатор на личната инфлация в публикация на 23 езика на ЕС.

Вижте повече

Поискайте статистическа информация от ЕЦБ

Търсите определени статистически данни на ЕЦБ? Ние следваме политика на свободен достъп и свободна повторна употреба на публикуваните ни статистически данни. Изпратете ни заявка, посочете в нея какво точно Ви интересува и ние ще Ви отговорим възможно най-скоро.

Всички страници в този раздел