Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Overzicht ECB-statistieken 

Zonder statistieken geen weloverwogen besluiten

Goede financiële en monetaire statistieken helpen ons weloverwogen besluiten te nemen. De ECB en de nationale centrale banken produceren officiële cijfers over de staat van de economie.

Die cijfers liggen ten grondslag aan alle aspecten van het werk van de ECB, zoals het monetair beleid, de financiële stabiliteit en het bankentoezicht.

Het belang van statistieken

FOCUS OP CIJFERS

25%

Groei nettovermogen huiseigenaren in het eurogebied

Onze nieuwe Distributional Wealth Accounts laten zien dat het nettovermogen van huiseigenaren in het eurogebied de afgelopen vijf jaar met 25% groeide. Het nettovermogen van niet-eigenaren steeg met 19%. In ons blog vergelijken we deze cijfers met andere informatie over de verdeling van vermogen.


Lees de blogpost

Toegang tot onze gegevens

Een lijst van alle platforms en diensten waarmee u toegang kunt krijgen tot onze databronnen.

Onze datadiensten

Analyse van de vermogensverdeling

We analyseren de wisselwerking tussen enerzijds de inkomens- en vermogensverdeling en anderzijds het monetair beleid. In dat verband publiceren we sinds kort tijdige kwartaalgegevens over de vermogensverdeling onder huishoudens overeenkomstig de nationale rekeningen.

Nieuwsbericht

Meer en betere klimaatgegevens

In het kader van onze klimaatagenda hebben we een eerste set klimaatindicatoren gepubliceerd. Daarmee gaan we analyseren welke gevolgen de klimaatverandering heeft voor de financiële sector. We doen dit om meer en betere klimaatgegevens te krijgen en de groene transitie te monitoren.

Klimaatindicatoren

De inflatie in het eurogebied interactief ontdekken

Hoe wordt inflatie gemeten en wat is het verschil tussen gemeten inflatie en gevoelsinflatie? Ontdek vergelijkbare en steeds actuele inflatiegegevens met interactief beeldmateriaal en uw persoonlijke inflatiecalculator, beschikbaar in 23 EU-talen.

Meer te weten komen

Statistische informatie opvragen bij de ECB

Op zoek naar specifieke ECB-cijfers? We voeren een beleid van gratis toegang tot en gratis (her)gebruik van onze publieke statistieken. Vermeld in uw aanvraag waarnaar u precies op zoek bent en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Alle pagina's in dit deel