Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Weekstaten

Het wekelijkse financiële overzicht (weekly financial statement – WFS) van het Eurosysteem, kortweg ‘de weekstaat’, wordt op dinsdag gepubliceerd en heeft betrekking op de voorgaande vrijdag.

Uitzonderingen publicatiedatum

De eerste weekstaat van elk kwartaal (quarterly financial statement – QFS) wordt doorgaans op een woensdag (in plaats van een dinsdag) gepubliceerd. Er is dan wat meer tijd voor de driemaandelijkse herwaardering van activa en passiva, die in die weekstaat wordt meegenomen.

Publicatiedata in 2024 die van de algemene regel afwijken:

Status Week Verslagdatum Publicatiedatum Weekdag Reden

QFS

Week 52, 2023 29 december 2023 4 januari 2024 Donderdag Eerste financiële overzicht van het kwartaal
Nieuwjaarsdag

(TARGET gesloten)

QFS

Week 13 29 maart 2024 4 april 2024 Donderdag Eerste financiële overzicht van het kwartaal
Tweede Paasdag

(TARGET gesloten)

QFS

Week 26 28 juni 2024 3 juli 2024 Woensdag Eerste financiële overzicht van het kwartaal
QFS Week 40 4 oktober 2024 9 oktober 2024 Woensdag Eerste financiële overzicht van het kwartaal

Dagen waarop het TARGET-systeem gesloten is en er dus geen afwikkeling plaatsvindt van eurogeldmarkttransacties en deviezentransacties waarbij de euro betrokken is, worden voor financiële verslagleggingsdoeleinden aangemerkt als niet-werkdagen voor het Eurosysteem. Valt zo'n extra niet-werkdag in de periode waarin de weekstaat wordt opgesteld, dan wordt die periode dienovereenkomstig verlengd.

Meer informatie over verwante onderwerpen

Handleiding voor het gebruik van de geconsolideerde weekstaat van het Eurosysteem Geconsolideerde jaarbalans Statistical Data Warehouse

Alle pagina's in dit deel