Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Werken bij de ECB

Werk voor Europa en maak het verschil

We werken voor Europa. Werken bij de ECB betekent meewerken aan stabiele prijzen in het eurogebied en het geld van de mensen bij de bank veilig houden.

We zijn op zoek naar nieuwsgierige mensen. We hechten grote waarde aan diversiteit en zoeken mensen met verschillende achtergronden die zich professioneel willen ontwikkelen in een dynamische, datagestuurde en multiculturele omgeving. Werken bij de ECB betekent een verschil maken in het leven van alle Europese burgers.

Neem een kijkje bij onze vacatures

We hebben geregeld vacatures voor uiteenlopende functies, van ondersteunende medewerkers tot professionals en leidinggevenden. Pas afgestudeerden kunnen bij ons stage lopen of deelnemen aan het Graduate Programme.

Vacatures

Dit bieden we

Ons personeel is ons veel waard, en u krijgt zolang u bij ons werkt ruim de gelegenheid om uw persoonlijke en professionele vaardigheden te ontwikkelen. Bekijk ons aanbod eens: werken bij de ECB houdt veel meer in dan een aantrekkelijk salaris.

Salaris en andere arbeidsvoorwaarden

We hechten aan diversiteit

Bij de ECB geloven we dat diversiteit leidt tot meer kwaliteit. Hoe diverser een team, hoe meer meningen, wat betere resultaten oplevert. We trekken de beste mensen aan, zodat we de best mogelijke besluiten kunnen nemen voor alle burgers van het eurogebied.

Waarom we hechten aan diversiteit

Graduate Programme

Postacademisch onderwijs achter de rug en geboeid door de wereld van centrale banken? Neem dan eens een kijkje bij ons Graduate Programme. Dit tweejarige programma biedt unieke ontwikkelingsmogelijkheden en waardevolle werkervaring bij een EU-instelling.

Meer informatie over het Graduate Programme

Stages

Heb je minimaal een bachelordiploma, gevolgd door maximaal één jaar relevante werkervaring? Dan is een stage bij de ECB misschien een goede manier om een vliegende carrièrestart te maken. Het hele jaar door werven we stagiairs.

Meer over onze stages

Dit zijn wij

We zijn net zo divers als Europa. We komen uit alle landen van de EU, elk met onze eigen achtergrond en levenservaring. Met ons werk ondersteunen we het economisch welzijn van miljoenen mensen. En daar zijn we trots op.

Maak kennis met onze mensen

De ECB-ervaring

Samenwerken met collega's uit andere EU-landen. Uiteenlopende standpunten uitwisselen. Het gevoel hebben een echte bijdrage te leveren. Dat zijn nog maar enkele aspecten van werken bij de ECB. Kom eens kijken hoe het hier is.

WONEN IN FRANKFURT
Meer over onze thuisstad
BLIJF OP DE HOOGTE

Volg ons

Kijk ook op LinkedIn

voor het laatste nieuws over onze activiteiten en vacatures. We posten regelmatig over vacatures, banenbeurzen, sectornieuws en nog veel meer.

Volg ons op LinkedIn
Geen expert? Bekijk onze explainer
Meer info
Wat is de Europese Centrale Bank?

Alle pagina's in dit deel