Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Strategische evaluatie

De nieuwe strategie is een stevige basis die ons de volgende jaren zal helpen bij de uitvoering van het monetair beleid

Wat was het doel van de strategische evaluatie van de ECB? Ervoor zorgen dat onze strategie voor het monetair beleid afgestemd is op onze doelstelling, zowel vandaag als in de toekomst.

De strategische evaluatie omvatte, binnen het kader van ons mandaat, alle aspecten van ons monetair beleid, dat erop is gericht de prijzen stabiel te houden.

We legden in heel Europa ons oor te luisteren, onder meer bij burgers, wetenschappers, leden van het Europees Parlement en maatschappelijke organisaties.

De uitkomst van onze strategische evaluatie

Verklaring over de strategie voor het monetair beleid

Hier vindt u onze verklaring over de nieuwe monetairbeleidsstrategie.

Verklaring monetairbeleidsstrategie
Overzicht van de strategie voor het monetair beleid

Hier vindt u meer informatie over de nieuwe monetairbeleidsstrategie van de ECB.

Overzicht
Inleidende opmerkingen met vragen en antwoorden

President Christine Lagarde en vicepresident Luis de Guindos hebben de uitkomst van de strategische evaluatie gepresenteerd.

Inleidende opmerkingen met vragen en antwoorden
ECB keurt haar nieuwe strategie voor het monetair beleid goed

Hier leest u wat de Raad van Bestuur heeft besloten over zijn nieuwe monetairbeleidsstrategie.

Persbericht
ECB presenteert actieplan klimaatverandering

We hebben besloten tot een actieplan om klimaatverandering in ons beleidskader mee te nemen.

Persbericht

Achtergrondmateriaal

We hebben verschillende papers gepubliceerd die als input hebben gediend voor de onlangs afgeronde evaluatie van onze strategie. In onze occasional papers – die bedoeld zijn voor een breed publiek – komen onderwerpen aan de orde die verband houden met onze belangrijkste taken en functies.

De occasional papers

Hoe hebben we de evaluatie aangepakt?

Naar welke aspecten hebben we gekeken in onze strategische evaluatie en waarom? Hier vindt u afbeeldingen over de verschillende werkgroepen en meer informatie over waarom deze aspecten belangrijk zijn voor het monetair beleid.

Kernthema’s strategische evaluatie

Klimaatverandering in onze nieuwe strategie

De ECB levert binnen haar mandaat een bijdrage aan de aanpak van de klimaatverandering. We hebben besloten tot een actieplan met een ambitieuze routekaart voor de rol van klimaatverandering in het monetairbeleidskader.

Klimaatverandering en de ECB

Persconferentie over de uitkomst van de strategische evaluatie

President Christine Lagarde en vicepresident Luis de Guindos hebben de uitkomst van de strategische evaluatie gepresenteerd en vragen van journalisten beantwoord.

Persconferentie: opnieuw bekijken en meer informatie

Luistersessies in heel Europa

De ECB en de nationale centrale banken in het eurogebied hebben verschillende luistersessies georganiseerd met het grote publiek, maatschappelijke organisaties en de academische wereld. De ideeën en opvattingen die uit deze sessies naar voren kwamen, zijn meegenomen in de strategische evaluatie.

Overzicht van alle luistersessies

We hebben uw mening gevraagd en geluisterd!

Via het portaal ‘De ECB luistert’ hebben we uw opvattingen, suggesties en zorgpunten over allerlei onderwerpen verzameld. Zo hebben we geprobeerd beter te begrijpen hoe u tegen economische onderwerpen aankijkt en wat u van uw centrale bank verwacht.

Portaal ‘De ECB luistert’

Meer info?

Waarom hebben we onze strategie geëvalueerd? Waarover ging de evaluatie? Hoe konden burgers hun stem laten horen? Hier vindt u de antwoorden op deze en andere vragen.

Vragen en antwoorden

Alle pagina's in dit deel