Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Alles over ECB & You

Wil je meer weten over hoe de economie werkt? En wat we bij de ECB doen? Start hier om te ontdekken wat we doen en hoe je met ons in contact kunt komen!

De ECB legt uit

Ben je nieuwsgierig naar de rol en het werk van de ECB? Wil je meer te weten komen over centrale banken en monetair beleid?

Bekijk onze explainers

Test je kennis

Wat is de belangrijkste taak van de ECB? Hoeveel mensen gebruiken de euro? Daag jezelf uit met onze quizzen en ontdek hoeveel je weet over wat wij doen.

Probeer onze quizzen eens!

Jongereninitiatieven

We organiseren allerlei evenementen – online, bij de ECB en overal in Europa – die specifiek gericht zijn op jongeren van 16 tot 30 jaar (en soms jonger), zoals het Girls’ IT Bootcamp en de Generation €uro Students’ Award/Generatie €uro Schoolcompetitie.

Lees meer over onze jongereninitiatieven

Bezoekerscentrum van de ECB (bezoeken en lezingen)

Het bezoekerscentrum van de ECB is open voor bezoeken ter plaatse, virtuele bezoeken en lezingen over specifieke onderwerpen. Het geeft bezoekers de kans om hun kennis van de ECB en haar taken te verbreden. Bekijk het aanbod via de onderstaande link en vraag een bezoek of een lezing aan.

Bezoek ons

ECB & You-uitzendingen

We willen voortdurend in dialoog blijven met de mensen voor wie we werken. Daarom is er ECB & You, een initiatief om ons dichter bij jou te brengen.

Meer informatie over ECB & You
ZIE OOK

Meer over verwante onderwerpen

Educatieve playlist van de ECB

Kijk op YouTube

Galerij Youth initiatives

Flickr-album

Alle pagina's in dit deel