Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Initiatieven voor jonge mensen

Jongeren spelen een centrale rol bij het vormgeven van het Europa van morgen.

Daarom zetten we in heel Europa initiatieven op om je uitleg te geven over de economie, het werk van centrale banken en de taken van de ECB. Bovendien krijg je de kans je standpunten en ideeën over voor jou interessante en relevante onderwerpen te delen.

Meer informatie

ECB Scholarship for Women

Ben je een vrouw en momenteel of bijna bezig aan je masterstudie economie, statistiek, engineering of informatica aan een Europese universiteit of businessschool? Dan is de ECB Scholarship for Women, met een studiebeurs ter waarde van € 10.000, misschien iets voor jou!

Aanvragen

Young Economist Prize bij het ECB Forum on Central Banking

Ben jij een promovendus op het gebied van economie of finance? Wil je je onderzoek presenteren aan beleidsmakers en topacademici? Dan is onze jaarlijkse Young Economist Prize iets voor jou! De finalisten worden uitgenodigd voor het ECB Forum on Central Banking in Sintra in Portugal. De winnaar ontvangt een prijs van € 10.000. 

Kom hier meer te weten over de prijs

Girls' IT Bootcamp

Wist je dat je de studiekeuze en de toekomstige loopbaan van meisjes positief kan beïnvloeden door hen van jongs af aan nieuwsgierig te maken naar technologie en wetenschap? Met ons Girls' IT Bootcamp willen we jonge vrouwen inspireren om te kiezen voor technologie en een loopbaan in die richting. Zo maken ze kennis met uiteenlopende mogelijkheden en functies in wetenschap en technologie (science, technology, engineering and mathematics – STEM).

Meer informatie

Kom bij ons werken!

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Ben je geïnteresseerd in het werk van centrale banken en Europese zaken? Wil je een positief effect hebben op het leven van Europese burgers? Kijk dan eens naar de door ons geboden carrièremogelijkheden en sluit je aan bij ons internationale team.

Vacatures

Alle pagina's in dit deel