Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Onderzoek & publicaties

We ondersteunen ons beleid met economisch onderzoek

We doen economisch onderzoek naar zeer uiteenlopende onderwerpen. Ons beleid wordt daar beter van, en de brede welvaart van de Europeanen dus ook.

Economisch Bulletin

Het Economisch Bulletin bevat informatie over de economie en de economische vooruitzichten die de basis vormt voor de monetairbeleidsbesluiten van de ECB. Het komt acht keer per jaar uit, twee weken na elke monetairbeleidsvergadering (vier keer per jaar in het Nederlands).

Het meest recente Economisch Bulletin

Research Bulletin

Het maandelijkse Research Bulletin (Engelstalig) bevat een selectie van recent onderzoek van ECB-economen naar zeer uiteenlopende economische en financiële onderwerpen.

Het Research Bulletin

Jaarverslag

In het jaarverslag worden de taken en werkzaamheden van de ECB beschreven. Het wordt door een van de directieleden aangeboden aan het Europees Parlement. U kunt in één oogopslag zien wat er dat jaar is gebeurd of de belangrijkste economische cijfers bekijken.

Het ECB-jaarverslag 2020

Financial Stability Review

De Financial Stability Review bevat analyses van mogelijke risico's voor de financiële stabiliteit in het eurogebied. Financiële stabiliteit is voor ons van essentieel belang, want het is nodig voor stabiele inflatie.

Financial Stability Review

Working papers

In onze working papers publiceren we economisch onderzoek dat betrekking heeft op onze taken, met als doel discussie te stimuleren.

Onze meest recente working papers

Onze onderzoekers

Onze onderzoekers voeren op macroniveau analyses uit naar een hele reeks onderwerpen die relevant zijn voor de ECB. Hun werk ligt ten grondslag aan de ECB-besluiten op alle beleidsterreinen. Meer weten? Lees hier wie ze zijn en wat ze doen.

Onze onderzoekers
CONFERENTIES EN SEMINARS
Meer informatie over toekomstige conferenties en seminars en hoe u kunt deelnemen.
WERKEN EN NETWERKEN

Kansen voor onderzoekers

Werken bij de ECB

Zou u als onderzoeker willen werken bij de ECB? We bieden interessante en uitdagende banen voor onderzoekseconomen, stageplekken voor studenten en fellowships voor jonge onderzoekers en academici.

Onze fellowships en andere mogelijkheden

Netwerken

Via diverse netwerken leiden en coördineren we onderzoek dat ten goede komt aan onze besluitvorming.

Onze onderzoeksnetwerken
GEEN EXPERT? BEKIJK ONZE EXPLAINER
MEER INFO
Waarom doet de ECB onderzoek?

Alle pagina's in dit deel