Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Συνοπτική παρουσίαση του ερευνητικού έργου της ΕΚΤ

Οι αποφάσεις πολιτικής μας στηρίζονται στην οικονομική έρευνα

Διεξάγουμε έρευνα για ευρύ φάσμα θεμάτων. Αυτό βοηθά να βελτιωθεί η χάραξη της πολιτικής μας και συμβάλλει τελικά στην ευημερία όλων των Ευρωπαίων.

Ερευνητικές μελέτες

Όπως άλλες σημαντικές κεντρικές τράπεζες, η ΕΚΤ διενεργεί ερευνητικό έργο. Τα ευρήματα δημοσιεύονται με τη μορφή ερευνητικών μελετών.

Συνοπτική παρουσίαση ερευνητικών μελετών

Ερευνητικό Δελτίο

Το Ερευνητικό Δελτίο (Research Bulletin) παρουσιάζει επιλογή πρόσφατων εργασιών των οικονομολόγων της ΕΚΤ. Δημοσιεύεται μηνιαίως και καλύπτει μεγάλη ποικιλία οικονομικών και χρηματοπιστωτικών θεμάτων.

Διαβάστε το Ερευνητικό Δελτίο

Οι ερευνητές μας

Οι ερευνητές μας διενεργούν αναλύσεις υψηλού επιπέδου για ποικιλία θεμάτων σημαντικών για την ΕΚΤ. Το έργο τους παρέχει τα ερείσματα για τις αποφάσεις της ΕΚΤ σε όλους τους τομείς πολιτικής. Μάθετε περισσότερα για το ποιοι είναι και ποιο το αντικείμενο εργασίας τους.

Οι ερευνητές μας
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ενημερωθείτε για προσεχή συνέδρια και σεμινάρια και για τον τρόπο συμμετοχής σας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤ

Ευκαιρίες για ερευνητές

Γίνετε μέλος της ΕΚΤ

Αν ενδιαφέρεστε για έρευνα στην ΕΚΤ, προσφέρουμε εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης για ερευνητές οικονομολόγους, πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές και υποτροφίες για νέους ερευνητές και για ακαδημαϊκούς.

Υποτροφίες και άλλες προσφορές μας

Δίκτυα συνεργασίας με την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ καθοδηγεί και συντονίζει έρευνες μέσω διαφόρων δικτύων με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών που στηρίζουν τη λήψη αποφάσεων πολιτικής μας.

Δείτε τα ερευνητικά μας δίκτυα
Δεν έχετε ειδικές γνώσεις; Διαβάστε την επεξήγησή μας
Μάθετε περισσότερα
Γιατί η ΕΚΤ εκπονεί ερευνητικό έργο;

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα