Επιλογές αναζήτησης
Home Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Έρευνα και εκδόσεις

Οι αποφάσεις πολιτικής μας στηρίζονται στην οικονομική έρευνα

Διεξάγουμε οικονομική έρευνα για ευρύ φάσμα θεμάτων. Αυτό βοηθά να βελτιωθεί η χάραξη της πολιτικής μας και συμβάλλει τελικά στην ευημερία όλων των Ευρωπαίων.

Οικονομικό Δελτίο

Το Οικονομικό Δελτίο παρουσιάζει πληροφορίες που αποτελούν τη βάση των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ. Δημοσιεύεται οκτώ φορές ετησίως, δύο εβδομάδες μετά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής. Δίνει αναλυτική εικόνα της οικονομίας και των προοπτικών της.

Διαβάστε το πιο πρόσφατο Οικονομικό Δελτίο

Ερευνητικό Δελτίο

Το Ερευνητικό Δελτίο παρουσιάζει επιλογή πρόσφατων εργασιών των οικονομολόγων της ΕΚΤ. Δημοσιεύεται μηνιαίως και καλύπτει μεγάλη ποικιλία οικονομικών και χρηματοπιστωτικών θεμάτων.

Διαβάστε το Ερευνητικό Δελτίο

Ετήσια Έκθεση

Η Ετήσια Έκθεση περιγράφει τα καθήκοντα και τις δραστηριότητες της ΕΚΤ. Παρουσιάζεται από ένα μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μπορείτε να δείτε τις εξελίξεις της χρονιάς με μια ματιά ή να βρείτε βασικά οικονομικά στοιχεία.

Διαβάστε την Ετήσια Έκθεση της ΕΚΤ - 2020

Επισκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Η Επισκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναλύει τους πιθανούς κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ. Η χρηματοπιστωτική σταθερότητα είναι καίρια για μας καθώς είναι ένα αναγκαίο στοιχείο για τη διασφάλιση σταθερού πληθωρισμού.

Επισκόπηση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Έγγραφα εργασίας

Τα έγγραφα εργασίας μας κοινοποιούν οικονομική έρευνα σχετική με τα καθήκοντα της ΕΚΤ. Η δημοσίευσή τους δίνει το έναυσμα για συζήτηση.

Διαβάστε τα πιο πρόσφατα έγγραφα εργασίας μας

Οι ερευνητές μας

Οι ερευνητές μας διενεργούν αναλύσεις υψηλού επιπέδου για ποικιλία θεμάτων σημαντικών για την ΕΚΤ. Το έργο τους παρέχει τα ερείσματα για τις αποφάσεις της ΕΚΤ σε όλους τους τομείς πολιτικής. Μάθετε περισσότερα για το ποιοι είναι και ποιο το αντικείμενο εργασίας τους.

Οι ερευνητές μας
ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ενημερωθείτε για προσεχή συνέδρια και σεμινάρια και για τον τρόπο συμμετοχής σας.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤ

Ευκαιρίες για ερευνητές

Γίνετε μέλος της ΕΚΤ

Αν ενδιαφέρεστε για έρευνα στην ΕΚΤ, προσφέρουμε εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης για οικονομολόγους ερευνητές, πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για φοιτητές και υποτροφίες για νέους ερευνητές και για ακαδημαϊκούς.

Υποτροφίες και άλλες προσφορές μας

Δίκτυα συνεργασίας με την ΕΚΤ

Η ΕΚΤ καθοδηγεί και συντονίζει έρευνες μέσω διαφόρων δικτύων ώστε να συγκεντρώνει πληροφορίες που στηρίζουν τη λήψη αποφάσεων πολιτικής μας.

Δείτε τα ερευνητικά δίκτυά μας
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΜΑΣ
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γιατί η ΕΚΤ εκπονεί ερευνητικό έργο;

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα