Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Η σταθερότητα είναι απαραίτητη για όλους μας

Η σταθερότητα είναι η ειδικότητά μας.

Πηγαίνει άραγε ο νους σας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) όταν κάνετε τις καθημερινές σας αγορές, βάζετε χρήματα στην άκρη για να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια συναυλία ή θέλετε να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό; Πιθανώς όχι. Ούτε χρειάζεται. Στην ΕΚΤ εργαζόμαστε για εσάς στο παρασκήνιο, ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή σας.

Τι κάνουμε λοιπόν για σας; Βασικό μας καθήκον είναι η σταθεροποίηση των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Αν αυτό δεν είναι πολύ σαφές, ελπίζουμε ότι αυτή η ενημερωτική εκστρατεία θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι σημαίνει στην πράξη. Στην ουσία, σας διευκολύνουμε να κάνετε σχέδια, να αποταμιεύετε και να επενδύετε στο μέλλον σας.

Διαβάστε περισσότερα για το πώς το έργο μας σας επηρεάζει Δείτε τη σελίδα μας στο Instagram για να μάθετε περισσότερα

Παρουσίαση της ΕΚΤ

Είμαστε η κεντρική τράπεζα των 20 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ. Βασικό μας καθήκον είναι η σταθεροποίηση των τιμών, χάρη στην οποία διασφαλίζουμε ότι τα χρήματά σας διατηρούν την αξία τους και η οικονομία της χώρας σας αναπτύσσεται. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τον οποίο παρέχουμε σταθερότητα. Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε και άλλους.

Διασφάλιση της αξίας των χρημάτων σας που αποκτάτε με κόπο

Όταν πληρώνετε έναν καφέ, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα γίνει δεκτό το τραπεζογραμμάτιο των 10 ευρώ ή η ηλεκτρονική σας πληρωμή. Οι καθημερινές εισπράξεις του ιδιοκτήτη της καφετέριας, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής σας, θα τηρούνται με ασφάλεια σε τραπεζικό λογαριασμό της ζώνης του ευρώ. Και ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μεταφέρει χρήματα απρόσκοπτα για να πληρώσει τους μισθούς στους υπαλλήλους του.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ προσεκτικά τα χρήματα που έχετε στην τσέπη σας;

Είμαστε επίσης υπεύθυνοι για τα τραπεζογραμμάτια ευρώ, τα οποία διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Το ευρώ όμως δεν είναι απλώς ένας ασφαλής τρόπος πληρωμής. Ως το κοινό μας νόμισμα, διευκολύνει τα ταξίδια, τις σπουδές ή την εργασία στο εξωτερικό. Μας φέρνει πιο κοντά και ενώνει τους λαούς σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι που εργάζονται για την Ευρώπη – που εργάζονται για εσάς!

Οι υπάλληλοι της ΕΚΤ κατάγονται από όλη την Ευρώπη και είναι περήφανοι που υπηρετούν τα 346 εκατομμύρια Ευρωπαίων πολιτών που χρησιμοποιούν το ευρώ καθημερινά. Σε στενή συνεργασία με την κεντρική τράπεζα της χώρας σας, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχουμε χρηματοπιστωτική σταθερότητα στους πολίτες της Ευρώπης, σε ανθρώπους όπως εσείς και εμείς.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;

Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το έργο μας και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει την καθημερινή σας ζωή, μπορείτε αρχικά να επισκεφθείτε τις ακόλουθες ιστοσελίδες:

Τι κάνει η ΕΚΤ και τι σημαίνει αυτό για σας;

Ας εξετάσουμε δέκα τρόπους με τους οποίους σας ωφελεί το έργο μας.

Διαβάστε περισσότερα για το έργο μας
Γνωρίστε την ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα σε τρία λεπτά

Δείτε αυτό το τρίλεπτο βίντεο για να έχετε μια γενική ιδέα για το τι κάνουμε για εσάς.

Παρακολουθήστε το βίντεο
Θα θέλατε να μάθετε ακόμη περισσότερα;

Δείτε τις επεξηγήσεις μας εδώ και δοκιμάστε τις γνώσεις σας στα κουίζ μας.

Δείτε το εκπαιδευτικό υλικό μας

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα