Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Kaikki tarvitsevat vakautta

Vakauden asialla

Tuleeko Euroopan keskuspankki (EKP) koskaan mieleesi, kun ostat ruokaa, avaat pankkitilin tai säästät rahaa konserttilippuun? Luultavasti ei, eikä tarvitsekaan. Suuri yleisö ei yleensä tiedä toimistamme, mutta niiden ansiosta voit keskittyä elämäsi tärkeisiin asioihin.

Mitä siis teemme hyväksesi? Päätehtävämme on pitää euroalueen hinnat vakaina. Lue eteenpäin, niin saat tietää, miten autamme sinua suunnittelemaan elämääsi eteenpäin eli säästämään ja sijoittamaan rahaa tulevaisuuttasi varten.

EKP vaikuttaa jokaisen elämään EKP Instagramissa

Mikä on EKP?

EKP on euroa yhteisenä rahanaan käyttävien 20 maan eli euroalueen maiden keskuspankki. Tärkein tehtävämme on pitää hinnat vakaina, jotta euro säilyttää arvonsa ja talous voi kasvaa. Luomme vakautta euroalueelle myös muilla keinoilla, joita esitellään oheisessa videossa:

Euro on vakaa valuutta

Euro on euroalueen maiden yhteinen raha, jolla voit ostaa esimerkiksi kupin kahvia. Voit maksaa ostoksesi käteisellä, kortilla tai matkapuhelimella. Kahvilan pitäjä tallettaa saamansa rahat pankkitilille, josta hän maksaa työntekijöidensä palkat kätevästi näiden pankkitileille.

Tutustu tarkemmin euroseteleihin

Vastaamme euroseteleistä ja niiden useista turvatekijöistä, joiden avulla voit tarkastaa setelin aitouden. Euro on siis turvallinen maksuväline ja myös helpottaa matkustusta, opiskelua ja työntekoa ulkomailla. Se luo yhteyksiä euroalueen maiden ja niiden asukkaiden välille.

Olemme täällä sinua varten

EKP:ssä työskentelee kansainvälinen joukko ihmisiä eri puolilta Eurooppaa. Olemme euroalueen yli 346 miljoonan asukkaan palveluksessa, ja teemme tiivistä yhteistyötä kotimaasi keskuspankin kanssa, jotta EU:n rahoitusmarkkinat toimisivat vakaasti.

Haluatko tietää aiheesta lisää?

Alla on lisätietoa EKP:n toiminnasta ja sen vaikutuksista päivittäiseen elämääsi.

Mitä EKP tekee ja miten sen toimet vaikuttavat ihmisten elämään?

Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan, mitä kaikkea EKP tekee hyväksesi.

Lue lisää toiminnastamme
EKP:n ja eurojärjestelmän lyhyt esittelyvideo

Olemme koonneet tietoa toiminnastamme kolmen minuutin videolle.

Katso video
Tiedonjanoisille

Tarjolla on muutakin yleistajuista luettavaa ja visailuja, joissa voit testata tietosi.

Lue tästä

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut