Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Taide ja kulttuuri EKP:ssä

Euroopan unionin jäsenmaissa ja niiden eri alueilla elää moni-ilmeinen ja runsas kulttuuriperintö. EKP on sitoutunut edistämään kulttuuria ja taiteita järjestämällä eri tapahtumia ja hankkeita.

Tutustu taidekokoelmaan uuden ECB Art ‑sovelluksen avulla

Sovelluksessa on monenlaista tietoa EKP:n taideteoksista ja arkkitehtuurista, videoita kulissien takaa sekä taiteilijoiden ja henkilöstön haastatteluja.

Android
Apple
EKP:n taidekokoelma

EKP:n taidekokoelmassa on noin 480 teosta: maalauksia, piirroksia, valokuvateoksia, veistoksia ja taide-esineitä. Kokoelma kasvaa jatkuvasti, ja teoksia hankitaan pääasiassa vuosittaisesta ”Nykytaidetta Euroopan unionin jäsenvaltioista” -näyttelysarjasta. Sarjan ajatuksena on esitellä joka vuosi eri maan taidetuotannon kirjoa ja taiteen ajankohtaisia keskustelunaiheita. Taidekokoelmaan on vuodesta 2015 lähtien hankittu myös tiettyihin teemoihin liittyviä teoksia.

Kokoelmasta on ajan mittaan muodostunut 1990-luvun jälkeisen eurooppalaisen nykytaiteen läpileikkaus.

Andy Warhol -näyttely EKP:ssä

EKP:n päärakennuksessa järjestettiin näyttely, jossa oli esillä Andy Warholin taidetta ja hänen henkilökohtaisia esineitään. Näyttely oli avoinna joulukuun 2023 puolivälistä tammikuun 2024 loppuun.

Lisätietoa

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut