Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Artă și cultură la BCE

Uniunea Europeană este expresia unei mari bogății de culturi care au la bază tradițiile fiecărei țări și regiuni. BCE se angajează să promoveze această diversitate artistică și culturală prin intermediul evenimentelor și inițiativelor sale.

Explorează colecția noastră de artă utilizând noua aplicație ECB Art

Poți să descarci aplicația noastră gratuită ECB Art pe smartphone sau pe tabletă și să admiri colecția din confortul casei tale. Aplicația oferă informații despre o mare varietate de lucrări de artă și arhitectură, precum și conținut în exclusivitate din culisele colecției, cum ar fi videoclipuri și interviuri cu artiștii și cu membri ai personalului BCE.

Aplicația pentru Google Play Store
Aplicația pentru Apple App Store

Colecția de artă a BCE

Colecția noastră de artă include în jur de 480 de tablouri, desene, fotografii, sculpturi și obiecte de artă și continuă să se îmbogățească, în principal prin achiziții de opere de artă din cadrul seriei de expoziții anuale „Artă contemporană din statele membre ale Uniunii Europene”, care prezintă o țară diferită în fiecare an. Scopul acesteia este de a ilustra diversitatea producției artistice a fiecărei țări și de a evidenția unele dintre principalele idei dezbătute în prezent în lumea artei.

Din 2015, colecția noastră continuă să se extindă prin achiziții pe teme specifice și, de-a lungul timpului, a stat mărturie evoluției pe care arta europeană contemporană o cunoaște din anii '90.

Expoziția Andy Warhol

De la jumătatea lunii decembrie 2023 până la sfârșitul lunii ianuarie 2024, am găzduit în clădirea noastră principală o expoziție care a adus în prim-plan lucrări de artă și obiecte personale aparținând lui Andy Warhol.

Află mai multe

Toate paginile din această secțiune