Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de
Pentru cele mai recente informații, consultați versiunea în limba engleză a acestei pagini.

Sistemul de licitații electronice

Odată înregistrate, părțile interesate pot accesa documentele relevante și pot participa la procedurile de achiziții publice care sunt desfășurate prin intermediul sistemului de licitații electronice.

Accesează sistemul de licitații electronice

Ai nevoie de suport tehnic?

Instrucțiuni de utilizare a sistemului de licitații electronice

Suport tehnic

Dacă ai nevoie de asistență cu privire la utilizarea sistemului, te rugăm să contactezi echipa de suport tehnic a BCE la adresa de e-mail sourcing.support@ecb.europa.eu. Solicitările sunt tratate, în medie, în termen de 1-3 zile lucrătoare. Îți stăm la dispoziție de luni până vineri, între orele 8.30 și 17.30 (ora locală în Frankfurt), cu excepția sărbătorilor legale ale BCE.

Care sunt cerințele minime de sistem?

Te rugăm să iei notă de faptul că fiecărui ofertant îi revine responsabilitatea de a asigura funcționarea corespunzătoare a conexiunii sale la internet și a echipamentului de care dispune, precum și de a-și seta browserul în mod corect. BCE nu poate influența aceste condiții externe. Te rugăm să contactezi echipa de suport/administratorul tău IT pentru actualizarea sistemului, în cazul în care întâmpini probleme legate de cerințele minime de sistem.

Browsere acceptate

Microsoft Internet Explorer și Google Chrome acceptă funcționalitățile sistemului de licitații electronice al BCE.

Nu ar trebui utilizate alte browsere, întrucât nu sunt compatibile.

Funcția de blocare a ferestrelor pop-up

Asigură-te că browserul tău permite afișarea ferestrelor pop-up.

Alte programe informatice

Documentele de licitație pot cuprinde fișiere în format Word, Excel și PDF. Pentru a citi fișierele PDF, poate fi necesară descărcareaAdobe Acrobat Reader.

Cum pot verifica dacă sistemul meu îndeplinește cerințele minime?

Încarcă un document de testare (de exemplu, un fișier Word gol) ca atașare la oferta ta („RFx response”) în sistemul de licitații electronice al BCE.

Este posibil ca sistemul tău să nu îndeplinească cerințele minime dacă:

 • interfața de utilizator diferă de cea surprinsă în capturile de ecran din ghidurile de utilizare ale BCE;
 • fereastra pentru încărcarea atașărilor nu se deschide.

Te rugăm să contactezi echipa de suport/administratorul tău IT în cazul în care întâmpini probleme legate de sistem.

Etape importante pentru trimiterea ofertei

 • Înregistrează persoane de contact suplimentare
  Ofertanții trebuie să înregistreze în sistem cel puțin o persoană de contact suplimentară pentru a asigura accesul permanent la ofertă și comunicare, atunci când este necesar. Pentru crearea contului persoanei de contact suplimentare, consultă Capitolul III din ghidul de utilizare privind modalitatea de gestionare a contului furnizorului.
 • Încarcă un document de testare
  Imediat după accesarea documentației de licitație, încarcă un document de testare ca atașare la oferta ta („RFx response”) pentru a verifica dacă sistemul de licitații electronice funcționează fără probleme în infrastructura IT de care dispui. Pentru încărcarea unui document, a se vedea Capitolul IV din ghidul de utilizare privind modalitatea de trimitere a unei oferte/unui răspuns în cadrul unei proceduri de achiziție publică.
 • Nu aștepta până în ultimul moment
  Trimite documentele cu mult timp înainte de expirarea termenului pentru procedura de achiziții publice respectivă, în vederea asigurării unui interval suficient pentru primirea de asistență tehnică, în cazul în care aceasta este necesară. Timpul necesar pentru finalizarea procedurii de trimitere a ofertei și încărcarea tuturor documentelor poate varia considerabil în funcție de browserul pe care îl folosești, de conexiunea la internet și de dimensiunea fișierelor tale (max. 80 MB/fișier).
 • Modifică statutul ofertei în „Firm” (Angajament ferm)
  Oferta ta („RFx response”) va fi fost trimisă cu succes numai atunci când statutul acesteia se va fi schimbat în „Firm” înainte de expirarea termenului. După expirarea termenului, sistemul închide în mod automat procedura de achiziție publică respectivă, chiar dacă unele oferte sunt încă în curs de editare. Numai ofertele al căror statut afișează mesajul „Firm” pot fi luate în considerare de BCE în cadrul procedurii de licitație respective.
 • Verifică încă o dată oferta („RFx response”) după trimitere
  Accesează din nou oferta („RFx response”) în sistemul de licitații electronice al BCE după trimitere pentru a verifica integralitatea conținutului său și pentru a te asigura că statutul acesteia afișează mesajul „Firm”. Îți recomandăm să efectuezi o captură de ecran a documentelor încărcate.

Declarații privind protecția vieții private

Aviz juridic

Înregistrarea unui furnizor în sistemul de licitații electronice sau participarea acestuia la o procedură de licitație nu impune BCE obligația de a atribui un contract.

Toate paginile din această secțiune