Sistemul de licitații electronice

Odată înregistrate, părțile interesate pot accesa documentele relevante și pot participa la procedurile de achiziții publice care sunt desfășurate prin intermediul sistemului de licitații electronice.

Accesați sistemul de licitații electronice

Ați uitat parola?

Instrucțiuni de utilizare a sistemului de licitații electronice

Suport tehnic

Dacă aveți nevoie de asistență cu privire la utilizarea sistemului, vă rugăm să contactați echipa de suport tehnic a BCE la adresa de e-mail sourcing.support@ecb.europa.eu. Solicitările sunt tratate, în medie, în termen de 1-3 zile lucrătoare. Vă stăm la dispoziție de luni până vineri, între orele 8.30 și 17.30 (ora Europei Centrale), cu excepția sărbătorilor legale ale BCE.

Informații suplimentare

Care sunt cerințele minime de sistem?

Vă rugăm să luați notă de faptul că fiecărui ofertant îi revine responsabilitatea de a asigura funcționarea corespunzătoare a conexiunii sale de internet și a echipamentului de care dispune, precum și setările corecte ale browserului. BCE nu poate influența aceste condiții externe. Vă rugăm să contactați echipa de suport/administratorul dumneavoastră IT pentru actualizarea sistemului, în cazul în care întâmpinați orice problemă legată de cerințele minime de sistem.

Browser
Sunt acceptate browserele Internet Explorer (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) și Google Chrome. Ar fi de preferat să utilizați Internet Explorer.
Funcția de blocare a ferestrelor pop-up
Asigurați-vă că browserul dumneavoastră permite afișarea ferestrelor pop-up.
Alte programe informatice
Documentele de licitație pot cuprinde fișiere în format Word, Excel și PDF. Pentru a citi fișierele PDF, poate fi necesar să descărcați Adobe Acrobat Reader.
Cum pot verifica dacă sistemul meu îndeplinește cerințele minime?

Anexați un document de testare (de exemplu, un fișier Word gol) la oferta dumneavoastră („Rfx Response”) în sistemul de licitații electronice al BCE.

Dacă întâmpinați oricare dintre problemele următoare, este probabil ca sistemul dumneavoastră să nu îndeplinească cerințele minime:

  • interfața de utilizator diferă de cea surprinsă în capturile de ecran din ghidul de utilizare al BCE;
  • fereastra pentru încărcarea atașamentelor nu se deschide.

Vă rugăm să contactați echipa de suport/administratorul dumneavoastră IT în cazul în care întâmpinați probleme legate de sistem.

Sfaturi practice

Pentru a evita orice complicații în apropierea termenului de depunere a ofertelor, vă rugăm să parcurgeți următoarele etape:

  • Nu așteptați până în ultimul moment: vă rugăm să depuneți documentele din timp, înainte de expirarea termenului pentru procedura de achiziții publice respectivă. Timpul necesar pentru finalizarea procedurii de depunere a ofertei și încărcarea tuturor documentelor poate varia considerabil în funcție de dimensiunea fișierelor (max. 20 MB pe fișier), de browser și de conexiunea dumneavoastră de internet.
  • Statutul „firm”: numai după ce statutul depunerii ofertei dumneavoastră („Rfx Response”) afișează mesajul „firm”, puteți avea certitudinea că oferta dumneavoastră a fost depusă cu succes. La expirarea termenului, sistemul închide în mod automat procedura de achiziții publice respectivă, chiar dacă unele oferte sunt încă în curs de editare.
  • După depunerea ofertei: vă rugăm să accesați din nou oferta depusă („Rfx Response”) în sistemul de licitații electronice al BCE și să verificați dacă conținutul este complet și dacă statutul acesteia afișează mesajul „firm”. Vă sfătuim să efectuați o captură de ecran a documentelor încărcate.

Aviz juridic

Înregistrarea unui furnizor în sistemul de licitații electronice sau participarea acestuia la o procedură de licitație nu impune BCE obligația de a atribui un contract.

Declarație privind protecția vieții private