Sistemul de licitații electronice

Odată înregistrate, părțile interesate pot accesa documentele relevante și pot participa la procedurile de achiziții publice care sunt desfășurate prin intermediul sistemului de licitații electronice.

Accesați sistemul de licitații electronice

Ați uitat parola?

Instrucțiuni de utilizare a sistemului de licitații electronice

Suport tehnic

Dacă aveți nevoie de asistență cu privire la utilizarea sistemului, vă rugăm să contactați echipa de suport tehnic a BCE la adresa de e-mail sourcing.support@ecb.europa.eu. Solicitările sunt tratate, în medie, în termen de 1‑3 zile lucrătoare. Vă stăm la dispoziție de luni până vineri, între orele 8.30 și 17.30 (ora Europei Centrale), cu excepția sărbătorilor legale ale BCE.

Informații suplimentare

Care sunt cerințele minime de sistem?

Vă rugăm să luați notă de faptul că fiecărui ofertant îi revine responsabilitatea de a asigura funcționarea corespunzătoare a conexiunii sale la internet și a echipamentului de care dispune, precum și de a-și seta browserul în mod corect. BCE nu poate influența aceste condiții externe. Vă rugăm să contactați echipa de suport/administratorul dumneavoastră IT pentru actualizarea sistemului, în cazul în care întâmpinați probleme legate de cerințele minime de sistem.

Browser
Sunt acceptate browserele Internet Explorer (versiunea 9 sau o versiune ulterioară) și Google Chrome. Ar fi de preferat să utilizați Internet Explorer.
Funcția de blocare a ferestrelor pop-up
Asigurați-vă că browserul dumneavoastră permite afișarea ferestrelor pop-up.
Alte programe informatice
Documentele de licitație pot cuprinde fișiere în format Word, Excel și PDF. Pentru a citi fișierele PDF, poate fi necesar să descărcați Adobe Acrobat Reader.
Cum pot verifica dacă sistemul meu îndeplinește cerințele minime?

Încărcați un document de testare (de exemplu, un fișier Word gol) ca atașament la oferta dumneavoastră („RFx response”) în sistemul de licitații electronice al BCE.

Dacă întâmpinați oricare dintre problemele următoare, este probabil ca sistemul dumneavoastră să nu îndeplinească cerințele minime:

  • interfața de utilizator diferă de cea surprinsă în capturile de ecran din ghidurile de utilizare al BCE;
  • fereastra pentru încărcarea atașamentelor nu se deschide.

Vă rugăm să contactați echipa de suport/administratorul dumneavoastră IT în cazul în care întâmpinați probleme legate de sistem.

Informații importante

Pentru a evita orice complicații în apropierea termenului de trimitere a ofertelor, vă rugăm să parcurgeți următoarele etape:

  • încărcați un document de testare: imediat după accesarea documentației de licitație, încărcați un document de testare ca atașament la oferta dumneavoastră („RFx response”) pentru a verifica dacă sistemul de licitații electronice funcționează fără probleme în infrastructura IT de care dispuneți;
  • nu așteptați până în ultimul moment: trimiteți documentele din timp, înainte de expirarea termenului pentru procedura de achiziții publice respectivă. Timpul necesar pentru finalizarea procedurii de trimitere a ofertei și încărcarea tuturor documentelor poate varia considerabil în funcție de browserul pe care îl folosiți, de conexiunea la internet și de dimensiunea fișierelor dumneavoastră (max. 80 MB/fișier);
  • modificați statutul ofertei dumneavoastră în „Firm” (Angajament ferm): oferta dumneavoastră este trimisă cu succes numai atunci când statutul ofertei dumneavoastră („RFx response”) afișează mesajul „Firm” înainte de expirarea termenului. După expirarea termenului, sistemul închide în mod automat procedura de achiziții publice respectivă, chiar dacă unele oferte sunt încă în curs de editare;
  • verificați încă o dată oferta dumneavoastră („RFx response”) după trimitere: vă rugăm să accesați din nou oferta dumneavoastră („RFx response”) în sistemul de licitații electronice al BCE pentru a verifica integralitatea conținutului său, precum și pentru a vă asigura că statutul acesteia afișează mesajul „Firm”. Vă recomandăm să efectuați o captură de ecran a documentelor încărcate;
  • înregistrați persoane de contact suplimentare: ofertanții trebuie să înregistreze în sistem cel puțin o persoană de contact suplimentară pentru a asigura accesul permanent la ofertă și comunicare, atunci când este necesar. Pentru crearea contului persoanei de contact suplimentare, consultați Capitolul I din ghidul de utilizare privind gestionarea contului furnizorului.

Aviz juridic

Înregistrarea unui furnizor în sistemul de licitații electronice sau participarea acestuia la o procedură de licitație nu impune BCE obligația de a atribui un contract.