Menu

Sistemul de licitații electronice

Odată înregistrate, părțile interesate pot accesa documentele relevante și pot participa la procedurile de achiziții publice care sunt desfășurate prin intermediul sistemului de licitații electronice.

Accesați sistemul de licitații electronice

Ați uitat parola?

Instrucțiuni de utilizare a sistemului de licitații electronice

Suport tehnic

Dacă aveți nevoie de asistență cu privire la utilizarea sistemului, vă rugăm să contactați echipa de suport tehnic a BCE la adresa de e-mail sourcing.support@ecb.europa.eu. Solicitările sunt tratate, în medie, în termen de 1-3 zile lucrătoare. Vă stăm la dispoziție de luni până vineri, între orele 8.30 și 17.30 (ora locală în Frankfurt), cu excepția sărbătorilor legale ale BCE.

Cerințe de sistem

Care sunt cerințele minime de sistem?

Vă rugăm să luați notă de faptul că fiecărui ofertant îi revine responsabilitatea de a asigura funcționarea corespunzătoare a conexiunii sale la internet și a echipamentului de care dispune, precum și de a-și seta browserul în mod corect. BCE nu poate influența aceste condiții externe. Vă rugăm să contactați echipa de suport/administratorul dumneavoastră IT pentru actualizarea sistemului, în cazul în care întâmpinați probleme legate de cerințele minime de sistem.

Browsere acceptate

Microsoft Internet Explorer și Google Chrome acceptă funcționalitățile sistemului de licitații electronice al BCE.

Nu ar trebui utilizate alte browsere, întrucât nu sunt compatibile.

Funcția de blocare a ferestrelor pop-up
Asigurați-vă că browserul dumneavoastră permite afișarea ferestrelor pop-up.
Alte programe informatice
Documentele de licitație pot cuprinde fișiere în format Word, Excel și PDF. Pentru a citi fișierele PDF, poate fi necesar să descărcați Adobe Acrobat Reader.
Cum pot verifica dacă sistemul meu îndeplinește cerințele minime?

Încărcați un document de testare (de exemplu, un fișier Word gol) ca atașament la oferta dumneavoastră („RFx response”) în sistemul de licitații electronice al BCE.

Este posibil ca sistemul dumneavoastră să nu îndeplinească cerințele minime dacă:

 • interfața de utilizator diferă de cea surprinsă în capturile de ecran din ghidurile de utilizare ale BCE;
 • fereastra pentru încărcarea atașamentelor nu se deschide.

Vă rugăm să contactați echipa de suport/administratorul dumneavoastră IT în cazul în care întâmpinați probleme legate de sistem.

Etape importante pentru trimiterea ofertei

 • Înregistrați persoane de contact suplimentare
  Ofertanții trebuie să înregistreze în sistem cel puțin o persoană de contact suplimentară pentru a asigura accesul permanent la ofertă și comunicare, atunci când este necesar. Pentru crearea contului persoanei de contact suplimentare, consultați Capitolul III din ghidul de utilizare privind modalitatea de gestionare a contului furnizorului.
 • Încărcați un document de testare
  Imediat după accesarea documentației de licitație, încărcați un document de testare ca atașament la oferta dumneavoastră („RFx response”) pentru a verifica dacă sistemul de licitații electronice funcționează fără probleme în infrastructura IT de care dispuneți. Pentru încărcarea unui document, a se vedea Capitolul IV din ghidul de utilizare privind modalitatea de trimitere a unei oferte/unui răspuns în cadrul unei proceduri de achiziție publică.
 • Nu așteptați până în ultimul moment
  Trimiteți documentele cu mult timp înainte de expirarea termenului pentru procedura de achiziții publice respectivă, în vederea asigurării unui interval suficient pentru primirea de asistență tehnică, în cazul în care aceasta este necesară. Timpul necesar pentru finalizarea procedurii de trimitere a ofertei și încărcarea tuturor documentelor poate varia considerabil în funcție de browserul pe care îl folosiți, de conexiunea la internet și de dimensiunea fișierelor dumneavoastră (max. 80 MB/fișier).
 • Modificați statutul ofertei dumneavoastră în „Firm” (Angajament ferm)
  Oferta dumneavoastră („RFx response”) va fi fost trimisă cu succes numai atunci când statutul acesteia se va fi schimbat în „Firm” înainte de expirarea termenului. După expirarea termenului, sistemul închide în mod automat procedura de achiziție publică respectivă, chiar dacă unele oferte sunt încă în curs de editare. Numai ofertele al căror statut afișează mesajul „Firm” pot fi luate în considerare de BCE în cadrul procedurii de licitație respective.
 • Verificați încă o dată oferta dumneavoastră („RFx response”) după trimitere
  Accesați din nou oferta dumneavoastră („RFx response”) în sistemul de licitații electronice al BCE după trimitere pentru a verifica integralitatea conținutului său și pentru a vă asigura că statutul acesteia afișează mesajul „Firm”. Vă recomandăm să efectuați o captură de ecran a documentelor încărcate.

Declarații de confidențialitate

Aviz juridic

Înregistrarea unui furnizor în sistemul de licitații electronice sau participarea acestuia la o procedură de licitație nu impune BCE obligația de a atribui un contract.