Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Toată lumea are nevoie de stabilitate

Stabilitatea este misiunea noastră

Te gândești la Banca Centrală Europeană (BCE) atunci când faci cumpărături, când economisești pentru un bilet la un concert sau când îți deschizi un cont la bancă? Probabil că nu. Și nici nu este necesar. BCE lucrează pentru tine din culise, astfel încât să te poți concentra asupra lucrurilor importante din viața ta.

Deci, ce anume facem noi pentru tine? Principala noastră atribuție constă în stabilizarea prețurilor în zona euro. Dacă sună puțin abstract, sperăm că această campanie de informare îți va arăta ce înseamnă acest lucru în practică. Pe scurt, te ajutăm să îți faci planuri, să economisești și să investești în viitorul tău.

Citește mai mult despre impactul activității noastre asupra ta Consultă pagina noastră de Instagram și află mai multe

Îți prezentăm Banca Centrală Europeană

Suntem banca centrală a celor 20 de țări care utilizează moneda euro. Principala noastră atribuție constă în stabilizarea prețurilor, ceea ce contribuie la menținerea valorii banilor tăi și la dezvoltarea economiei din jurul tău. Acesta este unul dintre modurile în care asigurăm stabilitatea. Urmărește acest videoclip pentru a afla mai multe despre alte atribuții ale noastre.

Protejarea valorii banilor tăi câștigați cu efort

Când plătești pentru o cafea, poți avea certitudinea că bancnota ta de 10 euro sau modalitatea ta de plată electronică vor fi acceptate. Veniturile zilnice ale proprietarului cafenelei, care includ și plata efectuată de tine, se vor afla în siguranță într-un cont bancar din zona euro. Iar atunci când proprietarul transferă salariile către angajații săi, banii vor circula fără probleme.

Ai analizat vreodată cu atenție banii din buzunarul tău?

Responsabilitatea noastră include și bancnotele euro, care conțin o multitudine de elemente de siguranță. Însă moneda euro înseamnă mai mult decât o modalitate sigură de a efectua plăți. Fiind moneda noastră comună, aceasta facilitează călătoriile, studiile sau munca în străinătate. Ne aduce laolaltă și conectează oamenii din întreaga Europă.

Europeni care lucrează pentru Europa și pentru tine!

Personalul BCE provine din întreaga Europă și ne mândrim să fim în slujba celor 346 de milioane de europeni care utilizează moneda euro în fiecare zi. În strânsă colaborare cu banca centrală din țara ta, ne străduim să asigurăm stabilitatea financiară pentru cetățenii Europei, oameni la fel ca tine și ca noi.

Te interesează să obții mai multe informații?

Dacă dorești să afli mai multe despre activitatea noastră și modul în care îți influențează viața de zi cu zi, iată de unde ai putea începe:

Cu ce se ocupă BCE și ce înseamnă aceasta pentru tine?

Să analizăm zece moduri în care activitatea noastră îți oferă beneficii.

Consultă mai multe informații despre activitatea noastră
BCE și Eurosistemul explicate în trei minute

Urmărește acest videoclip de trei minute pentru o prezentare generală a tuturor activităților pe care le desfășurăm pentru tine.

Urmărește videoclipul
Vrei să afli și mai mult?

Consultă materialele noastre explicative aici și testează-ți cunoștințele răspunzând la chestionarele noastre.

Consultă resursele noastre

Toate paginile din această secțiune