SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Alle har brug for stabilitet

Vi går op i stabilitet.

Tænker du på Den Europæiske Centralbank (ECB), når du køber dagligvarer, sparer op til en koncertbillet eller åbner en bankkonto? Sikkert ikke. Det behøver du heller ikke. I ECB arbejder vi for dig bag kulisserne, så du kan fokusere på det, der er vigtigt i dit liv.

Hvad gør vi så for dig? Vores vigtigste opgave er at stabilisere priserne i euroområdet. Hvis det lyder lidt abstrakt, håber vi, at denne oplysningskampagne vil vise dig, hvad det betyder i praksis. I bund og grund gør vi det lettere for dig at planlægge, spare op og investere i din fremtid.

Læs mere om, hvordan vores arbejde påvirker dig Se mere på ECB's Instagram-konto

Præsentation af ECB

Vi er centralbank for de 20 lande, der bruger euro. Vores vigtigste opgave er at holde priserne stabile. Det er med til at sikre, at dine penge bevarer deres værdi, og at økonomien omkring dig vokser. Det er én af de måder, vi skaber stabilitet på. Se videoen, hvis du vil vide mere om andre måder:

Vi sikrer værdien af dine hårdt tjente penge

Når du betaler for en kop kaffe, kan du stole på, at din 10-euroseddel eller din elektroniske betaling vil blive accepteret. Cafeejerens daglige indtægter, herunder din betaling, vil være i god behold på en bankkonto i euroområdet. Og når ejeren overfører løn til sine ansatte, vil pengene blive flyttet uden problemer.

Har du nogensinde set nærmere på pengene i din lomme?

Vi er også ansvarlige for eurosedlerne, som har en masse sikkerhedselementer. Men euroen er meget mere end blot en sikker måde at betale på. Den er vores fælles valuta, der gør det lettere at rejse, studere og arbejde i udlandet. Den samler os og forbinder mennesker i hele Europa.

Europæere, der arbejder for Europa – arbejder for dig!

ECB's medarbejdere kommer fra hele Europa og er stolte over at arbejde til gavn for de 346 millioner europæere, der bruger euroen hver dag. Vi arbejder tæt sammen med landenes centralbanker og søger at skabe finansiel stabilitet for borgerne i Europa – mennesker som dig og os.

Få mere at vide

Vil du gerne vide mere om vores arbejde, og hvordan det påvirker din dagligdag? Her er nogle gode steder at starte:

Hvad laver ECB, og hvilken betydning har det for dig?

Lad os se på ti måder, hvorpå vores arbejde gavner dig.

Læs mere om vores arbejde
ECB og Eurosystemet forklaret på tre minutter

Se denne treminutters video, der giver et overblik over alt det, vi gør for dig.

Se videoen
Vil du gerne vide endnu mere?

Find vores explainere her, og test din viden i vores quizzer.

Se vores undervisningsmateriale

Alle sider i dette afsnit