SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Eurosedler – forskning og udvikling

ECB er – ligesom alle andre centralbanker i Eurosystemet – forpligtet til at sikre integriteten og sikkerheden af sine eurosedler. Vi udvikler innovative sikkerhedselementer, som alle let kan genkende og har tillid til, for at sikre, at eurosedlerne forbliver tilgængelige og inklusive. For at kunne holde os et skridt foran falskmøntnerne arbejder vi hele tiden på at forbedre disse elementer og udvikle nye sikkerhedselementer til kommende eurosedler. Vi stræber også efter teknisk holdbare løsninger, som kan bidrage til at reducere miljøaftrykket af vores eurosedler og processerne i forbindelse hermed.

Derfor koordinerer og finansierer vi en lang række forsknings- og udviklingsprojekter.

Forskningsområder

De finansierede forskningsområder kan variere fra kortfristede analyser og forundersøgelser til mere langsigtede udviklingsprojekter og forsøg med trykning af nye eurosedler.

Følgende områder er nogle af dem, som vi gerne vil fremme, og som vi kan drage nytte af.

  • Sikkerhedselementer, der kan anvendes til pengesedler
  • Teknologi til produktion, fremstilling og håndtering af pengesedler
  • Teknologier, som forbedrer miljøaftrykket i kontantkredsløbet
  • Videnskab, der beskæftiger sig med perception og kognition.

Hvem kan søge om midler?

ECB hilser projektforslag fra private virksomheder, forskningsinstitutter og andre interesserede med erfaring på de pågældende teknologiske områder velkommen. Hjemsted i EU er ingen forudsætning for at ansøge.

Sådan kontakter du os vedrørende dit projektforslag

Har du et produkt eller et koncept, som du mener kunne være af interesse for ECB og kan anvendes til eurosedlerne, bedes du udfylde denne formular på engelsk og sende den til BN-Development@ecb.europa.eu. Den udfyldte formular må ikke være på mere end tre A4-sider.

For at beskytte din kommunikation med os kan du også bruge PGP-kryptering. Download vores public key til at indsende projektet. Vi gør vores bedste, for at du får svar inden for en måned.

Hvis dit forslag er af interesse for ECB, udarbejder vi en hemmeligholdelsesaftale, som vi vil bede dig underskrive for at sikre fortrolighed, inden vi deler yderligere oplysninger. Derefter sender vi dig yderligere instrukser og skabeloner, som du skal anvende til formelt at indsende dit forslag. Dette er standardfremgangsmåden ved alle ECB-finansierede projekter.

Eksempler på tidligere projekter

Alle sider i dette afsnit