SØGEMULIGHEDER
Home Medier Explainers Forskning & Publikationer Statistik Pengepolitik Euroen Betalinger & Markeder Karriere & Job
Forslag
Sortér efter

Eurosedler - forskning og udvikling - samarbejdsmuligheder med ECB

Sikre eurosedler

Ligesom alle andre centralbanker er ECB også forpligtet til at sikre integriteten af sin seddelsikkerhed. Derfor skal eurosedlerne have en række effektive sikkerhedselementer, som er let genkendelige for offentligheden. Teknisk set skal ECB endvidere være foran falskmøntnerne ved hele tiden at forbedre de sikkerhedselementer, der anvendes i både nuværende og fremtidige eurosedler. Derfor leder, koordinerer og finansierer ECB en lang række forskningsprojekter i både den offentlige og den private sektor.

ECB-finansieret forskning

ECB søger at skabe og drage nytte af forskning og udvikling på følgende områder:

  • sikkerhedselementer, der kan anvendes til pengesedler
  • teknologi til seddelproduktion
  • teknologi til seddelkontrol/-håndtering

Finansierede forskningsprojekter kan dække en lang række teknologiske områder og være af varierende varighed og budget. Projekterne kan variere fra markedsanalyse og kortfristede forundersøgelser til mere langsigtede udviklingsprojekter og forsøg med industriel trykning af nye sikkerhedselementer til pengesedler.

Hvem kan søge om midler?

ECB hilser projektforslag fra private virksomheder, forskningsinstitutter og andre interesserede med erfaring på de pågældende teknologiske områder velkommen. Bopæl i EU er ingen forudsætning.

Hvordan kontaktes vi om jeres forslag til forsknings- og udviklingsprojekter?

Har man et produkt eller et koncept, som man mener kunne være af interesse for ECB og kan anvendes til eurosedlerne, sendes en kort beskrivelse (højst tre A4-sider) af projektforslaget på engelsk på denne formular til BN-Development@ecb.europa.eu. For at beskytte kommunikationen kan man også brug vores PGP-kryptering. Download denne public key, der skal anvendes ved indsendelsen af projektet. Man vil normalt få svar inden for en måned.

Hvis forslaget er af interesse for ECB, indgår vi en hemmeligholdelsesaftale for at sikre fortrolighed og sender en anmodning om yderligere oplysninger. Disse oplysninger skal indsendes på en standardformular i henhold til retningslinjer, som anvendes til alle ECB-finansierede projekter.

Alle sider i dette afsnit