SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter
Den engelske version af denne webside er blevet opdateret med nyere information.

Den Europæiske Centralbank (1998-)

Det Europæiske Monetære Institut (EMI) blev 1. juni 1998 erstattet af ECB. EMI's formand, Willem Frederik Duisenberg, blev ECB's første formand, hvilket blev opfattet som et udtryk for kontinuitet. ECB arvede både en betydelig mængde forberedende arbejde og hele EMI's infrastruktur, herunder personale, som var parat til at varetage deres ansvarsområder i ECB. ECB's organisationsstruktur afveg dog i mange henseender fra EMI's, og den er blevet ændret mange gange siden.

EMI's forberedende arbejde var en hjælp, da ECB blev oprettet, og blandt de store milepæle kan nævnes indførelsen af euro som indskudsvaluta 1. januar 1999 og overgangen til eurosedler og -mønter 1. januar 2002.

Om ECB

Det historiske arkivmateriale fra ECB omfatter sagsakter med relation til møder i ECB's besluttende organer, retsakter og -instrumenter, dokumentation fra Det Europæiske System af Centralbankers komiteer samt anden operationel eller administrativ dokumentation.

Arkivmateriale, som allerede er offentligt tilgængeligt, findes i det relevante afsnit i det offentlige dokumentregister

Alle sider i dette afsnit