SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Kontanthåndterere

Kontanthåndterende virksomheder omfatter banker, posthuse og andre organisationer, som sorterer kontanter og udsteder dem til offentligheden. En del af deres arbejde består i at tjekke eurosedlerne og -mønterne og holde udkig efter falske sedler.

Kontanthåndtering

De nationale centralbanker tester jævnligt udstyr til detektering af falske sedler med de falske sedler, som hyppigst ses i omløb. ECB offentliggør en liste over maskiner/automater og udstyr, som er testet med et positivt resultat, for at hjælpe kontanthåndterende virksomheder og detailhandlende med at vælge udstyr til at kontrollere eurosedlers ægthed.

Testede og godkendte maskiner/automater til seddelhåndtering Udstyr til ægthedskontrol af pengesedler, som er testet med et positivt resultat

Undervisningsmateriale

ECB har udviklet flere værktøjer til hjælp for kontanthåndterende virksomheder. Værktøjerne beskriver både den første og den anden euroseddelseries sikkerhedselementer og forklarer, hvordan sedlernes ægthed kan tjekkes.

e-læringskursus “Knowledge of banknotes”Informationsbrochurer for folk, der håndterer kontanter i forbindelse med deres arbejde Hvad skal man gøre, hvis man modtager en mistænkelig seddel?

Alle sider i dette afsnit