SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Informations- og undervisningsmateriale

Dette afsnit er henvendt til fx studerende eller undervisere, der søger efter undervisningsmateriale, personer, der håndterer kontanter og ønsker yderligere oplysninger, og alle med interesse i eurosedler og -mønter. Det indeholder trykte og digitale ressourcer samt onlineressourcer, som kan give dig oplysninger om eurosedler og -mønter og om, hvordan du kan kontrollere deres sikkerhedselementer.

Hvis du håndterer kontanter på dit arbejde, kan du se onlinekurset Knowledge of banknotes, som kan hjælpe dig med at vurdere eurosedlers ægthed og kvalitet.

Publikationer om eurosedler og -mønter

Du kan hente disse materialer gratis som filer med lav opløsning, eller du kan bestille trykte eksemplarer (så længe lager haves). Flere oplysninger om bestilling kan fås hos din nationale centralbank, hvis du bor i euroområdet, eller hos Den Europæiske Centralbank (info@ecb.europa.eu), hvis du bor uden for euroområdet.

Brochure om Europa-serien (maj 2019)

Brochure for personer, der håndterer kontanter i forbindelse med deres arbejde, og for alle andre, som ønsker at vide mere om 5-, 10-, 20-, 50-, 100- og 200-eurosedlerne i Europa-serien og deres sikkerhedselementer.

Format: 105 x 210 mm

Plakat med eurosedler og -mønter (maj 2019)

Tosidet plakat med 5-, 10-, 20-, 50-, 100- og 200-eurosedlerne i Europa-serien på den ene side og euromønterne og deres nationale udformning på den anden. Denne ressource er ideel til anvendelse i klasselokaler, butikker eller faglig uddannelse.

Format: A2, 420 x 594 mm

Kort med sikkerhedselementer som bevægeligt motiv (maj 2019)

Kort med bevægeligt motiv, der viser sikkerhedselementerne på 5-, 10-, 20-, 50-, 100- og 200-eurosedlerne i Europa-serien.

Format: Kreditkortstørrelse, 85 x 54 mm

Faktablad om de nye 100- og 200-eurosedler (september 2018)

Dette faktablad indeholder nyttige oplysninger om de nye 100- og 200-eurosedler og om kontanter i almindelighed. Kun tilgængelig online.

Format: A4, 210 x 297 mm

Kursus for folk, der håndterer kontanter

Kurset Knowledge of banknotes skal hjælpe folk, der håndterer kontanter, med at lære om eurosedler og om, hvordan de kan bedømme deres ægthed og kvalitet. Kurset er udarbejdet på grundlag af et uddannelsesprogram og et e-kursus, som Banco de Portugal har udviklet. Det består af fire moduler, som dækker:

  1. generel information om eurosedlerne
  2. eurosedlers ægthed
  3. eurosedlers kvalitet og
  4. beskadigede eurosedler.

På vores websider om bekæmpelse af falskmøntneri og sikkerhedselementer finder du flere oplysninger om, hvordan vi bekæmper falskmøntneri, og om, hvordan mistænkelige penge skal behandles.

Alle sider i dette afsnit