SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Nye eurosedler

Efter 20 år er tiden kommet til at ændre eurosedlernes udseende, så europæere i alle aldre og med alle baggrunde bedre kan identificere sig med dem.

Christine Lagarde, formand for ECB

De første eurosedler blev indført 1. januar 2002. 

Nu mere end 20 år senere forbereder vi en ny seddelserie. Beslutningen om, hvornår den nye serie skal lanceres, træffes på et senere tidspunkt. Eurosedlernes design vil blive ændret med hjælp fra offentligheden og eksperter, inden Styrelsesrådet træffer endelig beslutning om det nye tema og de nye designelementer. 

To mulige temaer udvalgt til nye eurosedler

Den 29. november 2023 besluttede ECB's styrelsesråd at gå videre til næste fase af processen for nydesign af eurosedlerne med to mulige temaer: "Europæisk kultur" og "Floder og fugle". Beslutningen tog udgangspunkt i de præferencer, som borgerne i euroområdet har.

Læs mere om de næste skridt

Vi lytter til offentligheden

I sommeren 2023 gennemførte vi to undersøgelser af offentlighedens præferencer med hensyn til de syv udvalgte temaer på Styrelsesrådets liste.

Se rapporten

Nydesign af eurosedlerne

I december 2021 annoncerede vi vores planer om at ændre eurosedlernes design. Se de forskellige trin i processen, og find ud af, hvordan du kan bidrage, inden den endelige beslutning træffes.

Mere

Hvorfor skal vi have nye eurosedler?

Vi udvikler nye eurosedler for at sikre, at de bliver endnu mere sikre, effektive og bæredygtige.

Eurosystemets kontantstrategi

Alle sider i dette afsnit