SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Overblik over ECB's statistik 

Statistik er nødvendig for at træffe beslutninger på et informeret grundlag

God finansiel og monetær statistik hjælper os til at træffe beslutninger på et informeret grundlag. ECB og de nationale centralbanker udarbejder officielle statistikker om den økonomiske situation. Statistikkerne understøtter alle aspekter af ECB's arbejde, dvs. både pengepolitikken, den finansielle stabilitet og banktilsynet.

Hvorfor er statistik vigtig?

FOKUS PÅ FAKTA

25 pct.

Boligejerne i euroområdet oplever vækst i nettoformuen

Vores nye formuefordelingsregnskab (Distributional Wealth Accounts) viser, at boligejernes nettoformue i euroområdet er øget med 25 pct. over de seneste fem år sammenlignet med 19 pct. for ikke-boligejere. I blogindlægget kan du finde flere oplysninger og sammenligninger mellem de nye datasæt og andre datasæt for formuefordeling.

Læs blogindlægget

Få adgang til ECB's data

En liste over alle de platforme og tjenester, du kan bruge til at få adgang til vores dataressourcer.

ECB's datatjenester

Analyse af formuefordelingen

Som led i vores vurdering af samspillet mellem indkomst- og formuefordelingen og pengepolitikken er vi begyndt at offentliggøre rettidige kvartalsdata om husholdningernes formuefordeling, som er i overensstemmelse med nationalregnskaberne.

Nyt

Afhjælpning af manglen på klimadata

Som led i vores klimadagsorden har vi offentliggjort et indledende sæt klimaindikatorer, så vi kan analysere, hvordan klimaændringerne vil påvirke den finansielle sektor. Dette er en del af vores indsats for at afhjælpe manglen på klimadata og overvåge den grønne omstilling.

Klimaindikatorer

Interaktiv gennemgang af inflationen i euroområdet

Hvordan måles inflation, og hvad er forskellen mellem målt og opfattet inflation? Her findes sammenlignelige og altid opdaterede data med interaktivt billedmateriale og en personlig inflationsberegner på 23 EU-sprog.

Undersøg nærmere

Bestil statistik fra ECB

Søger du specifikke ECB-statistikker? Vores praksis er fri adgang til og genbrug af vores offentligt tilgængelige statistikker. Lad os vide, hvad du er interesseret i, så hører du fra os så hurtigt som muligt.

Alle sider i dette afsnit