European Central Bank - eurosystem
Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Statistici 

Statisticile sunt esențiale pentru luarea deciziilor în cunoștință de cauză

Statisticile financiare și monetare solide ne ajută să luăm decizii în cunoștință de cauză. BCE și băncile centrale naționale publică statistici oficiale cu privire la starea de sănătate a economiei.

Aceste statistici sprijină toate aspectele activității BCE, inclusiv politica monetară, stabilitatea financiară și supravegherea bancară.

De ce sunt importante statisticile?

INFORMAȚII DE INTERES

8 266 de miliarde EUR

Activele totale ale societăților de asigurare din zona euro

Activele totale ale societăților de asigurare din zona euro au înregistrat valoarea de 8 266 de miliarde EUR (sau 66% din PIB-ul zonei euro) la finalul trimestrului III 2022, în scădere cu 10% față de aceeași perioadă a anului 2021. Această scădere a fost cauzată în principal de devalorizările activelor existente.

Comunicat de presă

Consultă și descarcă statisticile BCE

Toate statisticile oficiale ale BCE sunt disponibile gratuit în cadrul serviciului cuprinzător de furnizare de date online.

Statistical Data Warehouse

Evoluțiile monetare în zona euro

Vezi cele mai recente ritmuri de creștere a împrumuturilor acordate populației și firmelor, precum și viteza de creștere a masei monetare.

Date statistice privind evoluțiile monetare

Cadrul de guvernanță și calitate a statisticilor

Băncile centrale naționale europene acordă o importanță deosebită elaborării unor statistici de înaltă calitate. Acestea s-au angajat să asigure o bună guvernanță, să utilizeze standarde înalte de calitate și să garanteze confidențialitatea informațiilor.

Cadrul de guvernanță și calitate

Reducerea lacunelor la nivelul datelor privind schimbările climatice

În cadrul agendei noastre privind schimbările climatice, am publicat un set inițial de indicatori legați de schimbările climatice pentru a analiza modul în care acestea din urmă vor afecta sectorul financiar. Acest demers se înscrie în eforturile noastre de reducere a lacunelor la nivelul datelor privind schimbările climatice și de monitorizare a tranziției ecologice.

Indicatori legați de schimbările climatice

Explorează inflația din zona euro într-un mod interactiv

Cum se măsoară inflația și care este diferența între inflația măsurată și cea percepută? Consultă datele privind inflația, comparabile și actualizate în permanență, precum și elementele vizuale interactive și calculatorul inflației personale, disponibile în 23 de limbi ale UE.

Explorează

Explorează statisticile zonei euro

Vezi reprezentările grafice și compară statisticile de bază naționale și ale zonei euro pe website-ul „Statisticile zonei euro”. Aici vei găsi principalele date economice, într-un format ușor de înțeles.

Statisticile sunt disponibile în toate limbile UE și sunt ușor de integrat în suporturile digitale.

www.euro-area-statistics.org
STATISTICS PAPER SERIES: UN INSTANTANEU AL DATELOR STATISTICE
Statistics Paper Series (SPS) reprezintă un canal adresat statisticienilor, economiștilor și altor specialiști, destinat publicării de lucrări inovatoare în domeniul statisticii, care prezintă interes pentru băncile centrale.

Solicită informații statistice de la BCE

Cauți anumite statistici ale BCE? Aplicăm o politică a accesului liber și a reutilizării gratuite a statisticilor noastre publicate. Trimite-ne o solicitare în care să specifici ce anume te interesează și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

PE ACEEAȘI TEMĂ

Vezi ce urmează

Publicări viitoare de date

Calendar

Toate paginile din această secțiune