Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Prezentare generală a statisticilor BCE

Statisticile sunt esențiale pentru luarea deciziilor în cunoștință de cauză

Statisticile financiare și monetare solide ne ajută să luăm decizii în cunoștință de cauză. BCE și băncile centrale naționale publică statistici oficiale cu privire la starea de sănătate a economiei. Aceste statistici sprijină toate aspectele activității BCE, inclusiv politica monetară, stabilitatea financiară și supravegherea bancară.

De ce sunt importante statisticile?

INFORMAȚII DE INTERES

25%

Creștere a avuției nete a proprietarilor de locuințe din zona euro

Noul nostru set de date privind distribuția avuției (Distributional Wealth Accounts) arată că avuția netă a proprietarilor de locuințe din zona euro a crescut cu 25% în ultimii cinci ani, față de 19% în cazul celor care nu sunt proprietari de locuințe. Articolul nostru publicat pe blog oferă mai multe detalii și compară noul set de date cu alte seturi de date privind distribuția avuției.

Citește articolul publicat pe blog

Accesarea datelor BCE

Lista tuturor platformelor și serviciilor pe care le poți utiliza pentru a accesa resursele noastre de date.

Serviciile noastre de date

Analiza distribuției avuției

În contextul evaluării noastre privind modul în care distribuția veniturilor și a avuției interacționează cu politica monetară, am început să publicăm date trimestriale actualizate privind distribuția avuției gospodăriilor populației, în concordanță cu conturile naționale.

Date publicate

Reducerea lacunelor la nivelul datelor privind schimbările climatice

În cadrul agendei noastre privind schimbările climatice, am publicat un set inițial de indicatori legați de schimbările climatice pentru a analiza modul în care acestea din urmă vor afecta sectorul financiar. Acest demers se înscrie în eforturile noastre de reducere a lacunelor la nivelul datelor privind schimbările climatice și de monitorizare a tranziției ecologice.

Indicatori legați de schimbările climatice

Explorează inflația din zona euro într-un mod interactiv

Cum se măsoară inflația și care este diferența între inflația măsurată și cea percepută? Consultă datele privind inflația, comparabile și actualizate în permanență, precum și elementele vizuale interactive și calculatorul inflației personale, disponibile în 23 de limbi ale UE.

Explorează

Solicită informații statistice de la BCE

Cauți anumite statistici ale BCE? Aplicăm o politică a accesului liber și a reutilizării gratuite a statisticilor noastre publicate. Trimite-ne o solicitare în care să specifici ce anume te interesează și vom reveni cu un răspuns cât mai curând posibil.

Toate paginile din această secțiune