Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Prezentare generală a plăților și a stabilității financiare

Să putem plăti în siguranță este esențial pentru noi toți

Plățile la nivelul zonei euro au la bază o infrastructură vastă, care permite ca fondurile și activele să ajungă în siguranță dintr-un loc în altul. Coordonăm o parte a acestei rețele și supraveghem restul.

De asemenea, monitorizăm evoluțiile înregistrate în sectoarele bancare din zona euro și din UE în ansamblu, precum și în alte sectoare financiare, pentru a identifica orice vulnerabilități și a verifica reziliența sistemului financiar.

TARGET Services

BCE și băncile centrale naționale din zona euro operează o serie de infrastructuri ale piețelor financiare care asigură fluxul liber de numerar, titluri de valoare și garanții în Europa. Acestea sunt denumite colectiv TARGET Services.

Ce înseamnă TARGET Services?

Plățile instant

Toți se așteaptă ca banii să circule cu viteza e-mailurilor, de aceea transformăm plățile instant în realitate pentru întreaga zonă euro. TIPS este serviciul nostru de decontare a plăților instant pentru bănci, care permite cetățenilor din zona euro să transfere bani în câteva secunde.

Ce este TIPS?

Rata dobânzii pe termen scurt la operațiunile în euro (€STR)

€STR, noua rată a dobânzii de referință, lansată în octombrie 2019, reflectă costurile creditării interbancare overnight. Se așteaptă ca piețele financiare să treacă integral la noua rată până la finele anului 2021.

Rata dobânzii pe termen scurt la operațiunile în euro (€STR)

Financial Stability Review

Financial Stability Review analizează posibilele riscuri la adresa stabilității financiare în zona euro. Stabilitatea financiară este esențială pentru noi, deoarece constituie una dintre componentele necesare pentru a asigura menținerea inflației la un nivel constant.

Consultă Financial Stability Review

Reziliența cibernetică

Atacurile cibernetice pot reprezenta un risc pentru băncile individuale, dar și pentru sectorul financiar în ansamblu. De aceea, acordăm o atenție deosebită rezilienței cibernetice și lansăm inițiative care ajută sectorul financiar să fie alert și pregătit.

Ce este reziliența cibernetică?

Inovarea

Inovarea în sectorul financiar poate avea mari beneficii. Investigăm inovația financiară și posibilele implicații ale acesteia asupra modului de funcționare a piețelor financiare. Vrem să ne asigurăm și că revoluția tehnologică nu compromite integrarea sau stabilitatea.

Inovația financiară

Infrastructura pieței și plățile explicate

Află în doar trei minute cum ne face viața de zi cu zi mai ușoară, facilitând integrarea, infrastructura pieței europene dedicată plăților și decontării operațiunilor cu instrumente financiare, chiar dacă nu este întotdeauna vizibilă.

Urmărește videoclipul

AGENȚII PROFESIONIȘTI CARE OPEREAZĂ CU NUMERAR

Ești agent profesionist care operează cu numerar la o bancă comercială, la un oficiu poștal sau la o altă instituție?

Urmărește-ne parcursul!

Pentru cele mai recente informații privind plățile și infrastructura de piață, urmărește-ne pe canalele noastre specifice. 

Nu ești expert? Consultă materialul nostru explicativ
Informații suplimentare
Ce este TARGET2?

Toate paginile din această secțiune