Opțiuni de căutare
Pagina inițială Media Materiale explicative Studii și publicații Statistici Politică monetară Euro Plăți și piețe Cariere
Sugestii
Sortează în funcție de

Misiunea BCE

Banca Centrală Europeană și băncile centrale naționale alcătuiesc Eurosistemul – sistemul băncilor centrale din zona euro. Obiectivul principal al Eurosistemului îl constituie menținerea stabilității prețurilor, respectiv protejarea valorii monedei euro.

Banca Centrală Europeană răspunde de supravegherea prudențială a instituțiilor de credit situate în zona euro și în statele membre participante din afara zonei euro, în cadrul Mecanismului unic de supraveghere, care include și autoritățile naționale competente. Banca Centrală Europeană contribuie astfel la siguranța și soliditatea sistemului bancar și la stabilitatea sistemului financiar în cadrul UE și în fiecare stat membru participant.

La Banca Centrală Europeană ne angajăm să îndeplinim cu eficacitate toate atribuțiile care ne revin. În acest sens, aspirăm la cel mai înalt nivel de integritate, competență, eficiență și responsabilitate. Respectăm separarea atribuțiilor noastre de politică monetară de cele de supraveghere. Suntem transparenți în îndeplinirea sarcinilor noastre, respectând totodată pe deplin cerințele aplicabile în materie de confidențialitate.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Alte materiale pe aceeași temă

Cadru juridic

Tratat și Statut

Supraveghere bancară

Declarația de misiune a MUS

Toate paginile din această secțiune