Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az EKB küldetése

Az Európai Központi Bank és a nemzeti központi bankok alkotják együttesen az eurorendszert, az euroövezet központi banki rendszerét. Az eurorendszer elsődleges célja az árstabilitás fenntartása, avagy az euro értékének megőrzése.

Az Európai Központi Bank feladata, hogy az illetékes nemzeti hatóságokat is magában foglaló, egységes felügyeleti mechanizmuson belül ellássa az euroövezeti, valamint az euroövezeten kívüli, de a mechanizmusban részt vevő tagállamokban található hitelintézetek prudenciális felügyeletét. Ezzel az Európai Unión belül és a mechanizmusban részt vevő minden egyes tagállamban hozzájárul a bankrendszer biztonságos, szilárd működéséhez és a pénzügyi rendszer stabilitásához.

Az Európai Központi Bank munkavállalóiként mindent elkövetünk, hogy feladatainkat eredményesen lássuk el. Munkánk során igyekszünk a feddhetetlenség, szakértelem, hatékonyság és elszámoltathatóság legmagasabb mércéinek megfelelni. Tiszteletben tartjuk monetáris politikai és felügyeleti feladataink különválasztását. Feladatainkat átlátható módon végezzük, miközben messzemenően betartjuk a vonatkozó titoktartási követelményeket.

LÁSD MÉG

További tartalom a témáról

Ebben a szekcióban található oldalak