Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az EKB művészeti és kulturális tevékenysége

A gazdag és változatos kultúráknak otthont adó Európai Unió az egyes országok és régiók hagyományaira épül. Az EKB különféle rendezvényekkel, programokkal is támogatja a művészeti és kulturális sokszínűséget.

Műgyűjteményünk megtekintése az új ECB Art alkalmazással

Ingyenes ECB Art alkalmazásunkat letöltheti okostelefonra vagy táblagépre, és otthona kényelméből is megtekintheti a gyűjteményt. A műtárgyak, építészeti elemek, exkluzív videók, a művészekkel és EKB-munkatársakkal készült interjúk betekintést adnak a kulisszák mögé.

Az app a Google Play áruházbanAz app az Apple App Store-ban
Az EKB műgyűjteménye

Folyamatosan gyarapítjuk a mintegy 480 festményt, rajzot, fényképet, szobrot és műtárgyat tartalmazó műgyűjteményünket, elsősorban Az Európai Unió tagállamainak kortárs művészete elnevezésű, minden évben más országot bemutató kiállítássorozaton vásárolt műalkotásokkal. Célunk bemutatni az adott ország művészeti termésének sokszínűségét, kiemelve a művészvilágot aktuálisan foglalkoztató néhány alapgondolatot.

Gyűjteményünk 2015 óta folyamatosan bővül különféle témájú alkotásokkal, így mára híven tükrözi az európai kortárs művészetben az 1990-es évek óta megfigyelhető trendeket.

Andy Warhol kiállítás az EKB-ban

2023. december közepétől 2024. január végéig főépületünk Andy Warhol műalkotásaiból és használati tárgyaiból rendezett kiállításnak adott otthont.

Bővebben

Ebben a szekcióban található oldalak