Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter

Konst och kultur på ECB

Europeiska unionen är hemvist för många olika kulturer vilka bygger på traditioner från de olika länderna och regionerna. Här på ECB ser vi som vårt uppdrag att främja denna mångfald av konst och kultur genom våra evenemang och initiativ.

Utforska vår konstsamling med ECB:s nya konstapp

Du kan nu ladda ned ECB:s nya konstapp på din smarttelefon eller surfplatta och i lugn och ro titta på konstsamlingen hemifrån. I appen ges information om konstverk och arkitektur och därutöver visas exklusiva videofilmer och intervjuer med konstnärer och människor som arbetar på ECB.

App för Google Play StoreApp för Apple App Store
ECB:s konstsamling

Konstsamlingen består av runt 480 målningar, teckningar, fotografier, skulpturer och konstföremål. Konstsamlingen växer, främst genom förvärv av konstverk från ”Samtida konst från Europeiska unionens medlemsstater”. Det är en årlig utställningsserie med ett nytt land i fokus varje år. Målet med utställningsserien är att presentera mångfalden av konst i varje medlemsland och framhäva några av de centrala idéer som i nuläget diskuteras i konstvärlden.

Sedan 2015 har konstsamlingen vuxit ytterligare genom temaspecifika förvärv. Med tiden har den blivit något av en återspegling av den samtida europeiska konstens utveckling sedan 1990-talet.

ECB står värd för Andy Warhol-utställning

Vi stod värd för en utställning av Andy Warhols konstverk och tillhörigheter i huvudbyggnaden från mitten av december 2023 till slutet av januari 2024.

Ta reda på mer

Alla sidor i detta avsnitt