Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter

ECB och du

Vi lyssnar på, och arbetar för, dig

Att nå ut är viktigt för oss, och därför för vi en öppen dialog mellan medborgarna i euroområdet och våra beslutsfattare. Vi vill höra från dig och ta del av vilka frågor som är viktigast för dig. Genom frågestunder, TV-intervjuer och annat har du möjlighet att dela med dig av dina synpunkter och ställa frågor direkt till vår ordförande.

ECB och du är ett initiativ som för oss närmare dig och alla andra människor vi arbetar för.

Ordförande Lagarde i Spanien

ECB:s ordförande Christine Lagarde mötte journalisten Susanna Griso i det spanska tv-programmet Espejo Público. Hon svarade på frågor om ekonomin, inflationen, ledarskap och mer. 

Ta del av samtalet i Espejo Público

Tidigare program

Ordförande Lagarde i Finland

Ordförande Christine Lagarde mötte journalisten Anna Karismo i det finländska TV-programmet A-Studio och svarade på frågor från studenter.

Ta del av samtalet i A-Studio

Ordförande Lagarde i Nederländerna

Ordförande Christine Lagarde mötte journalisten Twan Huys i det nederländska TV-programmet College Tour och svarade på frågor från studenter om karriärrådgivning, privatliv, kryptotillgångar och mer. 

Ta del av samtalet i College Tour

SE ÄVEN

NYFIKEN PÅ MER?

Youth initiatives

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa. Vi organiserar en rad initiativ i Europa för att hjälpa dig att lära dig mer om ekonomi och ECB:s arbete, och för att du ska kunna dela med dig av dina åsikter och idéer till oss.

Mer om Youth initiatives

Förklaringar

Med våra förklaringar blir komplexa centralbanksämnen lättare att förstå. Dessa enkla texter, videor och infografik kan hjälpa dig att lära dig mer om penningpolitik, kryptotillgångar, framåtblickande vägledning, vår tystnadsperiod och många andra ämnen.

Upptäck våra förklaringar

Alla sidor i detta avsnitt