Sökalternativ
Hem Media Förklaringar Forskning och publikationer Statistik Penningpolitik €uron Betalningar och marknader Karriär och jobb
Förslag
Sortera efter

Ungdomars engagemang

Dagens ungdomar spelar en central roll i att forma framtidens Europa.

Därför organiserar ECB en rad initiativ i Europa om ekonomi, centralbanksverksamhet och ECB:s ansvarsområden. Du har möjlighet att dela med dig av dina åsikter och idéer om ämnen som intresserar och påverkar dig.

Läs mer

ECB-stipendium för kvinnor

Är du kvinna och inskriven eller på väg att skriva in dig på ett mastersprogram i ekonomi, statistik, teknik eller databehandling vid ett universitet eller en handelshögskola i Europa? I så fall kan ECB-stipendiet för kvinnor, som omfattar ett belopp på 10 000 euro, vara något för dig!

Ansök

Pris för unga ekonomer vid ECB:s Forum on Central Banking

Är du doktorand i ekonomi eller finans? Vill du presentera din forskning för politiska beslutsfattare och toppakademiker? Då kan du läsa mer om vårt årliga pris för unga ekonomer! Finalisterna bjuds in till ECB:s forum för centralbanksverksamhet i Sintra, Portugal. Vinnaren erhåller en prissumma på 10 000 euro. 

Ta reda på mer om priset

IT-bootcamp för flickor

Visste du att om man tidigt väcker flickors nyfikenhet på teknik och vetenskap kan det påverka deras studieval och framtida yrkesväg i positiv riktning? Därför anordnade ECB en IT-bootcamp för flickor för att inspirera dem till att vilja lära sig mer om IT och börja arbeta inom det området. Här fick de även lära sig mer om möjligheterna inom naturvetenskap och teknik och vilka jobb som finns där.

Läs mer

Jobba för ECB!

Är du nyutexaminerad och letar efter nya utmaningar? Intresserar du dig för centralbanksverksamhet och Europafrågor? Vill du vara med och förbättra för de europeiska medborgarna? Då kan du ta en titt på listan över lediga platser och kanske bli en i ECB:s internationella team.

Lediga platser

Alla sidor i detta avsnitt