Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

ECB & You

We luisteren naar jou en we werken voor jou

Jouw ideeën zijn belangrijk voor ons en daarom zijn onze beleidsmakers voortdurend in gesprek met de inwoners van het eurogebied. We willen graag van je weten wat jij belangrijk vindt. In vraag- en antwoordsessies, tv-interviews en op andere manieren krijg je de mogelijkheid om onze president rechtstreeks vragen te stellen en je mening te geven.

ECB & You brengt ons dichter bij jou, bij de mensen voor wie wij werken.

President Lagarde in Spanje

President Christine Lagarde spreekt met journalist Susanna Griso in het Spaanse tv-programma Espejo Público. Ze beantwoordt vragen van het publiek over de economie, inflatie, leiderschap en meer. 

Bekijk het gesprek bij Espejo Público

Eerdere tv-optredens

President Lagarde in Finland

President Christine Lagarde spreekt met journalist Anna Karismo in het Finse tv-programma A-Studio en beantwoordt vragen van studenten.

Bekijk het gesprek bij A-Studio

President Lagarde in Nederland

In deze aflevering van College Tour met Twan Huys geeft president Lagarde carrièretips en beantwoordt ze vragen van studenten over haar persoonlijke leven, crypto's en meer. 

Bekijk het gesprek bij College Tour

ZIE OOK

MEER WETEN?

Jongereninitiatieven

Jongeren spelen een centrale rol in de vormgeving van het Europa van morgen. We organiseren een reeks initiatieven in heel Europa. Zo kom je meer te weten over economie en het werk van de ECB, en kun je je mening en ideeën met ons delen.

Meer over jongereninitiatieven

Explainers

Onze explainers geven uitleg over complexe thema’s rond centraal bankieren. Door eenvoudige teksten, video’s en infographics leer je van alles over monetair beleid, crypto’s, forward guidance, onze ‘stille periode’ en nog veel meer.

Ontdek onze explainers

Alle pagina's in dit deel