Zoekopties
Home Media Explainers Onderzoek & publicaties Statistieken Monetair beleid De euro Betalingsverkeer & markten Werken bij de ECB
Suggesties
Sorteren op

Explainers

In onze explainers leggen we ingewikkelde onderwerpen in begrijpelijke taal uit

Hier leggen we op een eenvoudige manier en in video's en infographics van alles uit over de ECB, monetair beleid, inflatie, bankentoezicht en andere onderwerpen.

Op zoek naar iets specifieks? Bekijk onze lijst met explainers!

We hebben de rente verlaagd. Waarom hebben we dat gedaan en wat betekent dat voor u?

Onze Raad van Bestuur heeft de rentetarieven verlaagd na deze negen maanden lang op een hoog niveau te hebben gehouden. Wilt u weten waarom we dit besloten hebben en wat het voor u betekent?

Explainer

Waarom adviseert de ECB over wetgeving?

Gezien onze rol en hoge mate van deskundigheid als centrale bank voor de euro, moeten de EU- en nationale wetgevers ons raadplegen wanneer ze nieuwe wetten voorstellen die raken aan onze taken. We formuleren onze aanbevelingen meestal in de vorm van een door de Raad van Bestuur vastgesteld advies van de ECB.

Explainer

Kies een module om meer te weten te komen over de ECB

Leermodules

Gebruik deze verschillende leermodules om meer te weten te komen over wie we zijn, wat we doen en waarom dat belangrijk is voor u.

Graag bij het begin beginnen? Dan is de Basiskennis iets voor u. Weet u al iets over wat we doen en hoe we dat doen? Ga dan meteen naar De ECB tot op de bodem of de Andere belangrijke werkzaamheden van de ECB.

Basiskennis

1. Het belangrijkste wat u moet weten over de ECB 
2. ECB en meer 
3. Onze munt, de euro

De ECB tot op de bodem

1. Betalen 
2. Monetair beleid 
3. Bijzondere monetairbeleids- instrumenten

Andere belangrijke werkzaamheden van de ECB

1. Bankentoezicht 
2. Klimaatverandering en de ECB

Meest gelezen

MEER WETEN?

Meer informatie over de ECB

Bekijk onze pagina ‘Over de ECB’

Bij de ECB werken we aan stabiele prijzen in het eurogebied. Ons doel is ervoor te zorgen dat u vandaag met uw geld ongeveer evenveel koopt als morgen.

Over de ECB

De ECB bezoeken

Het bezoekerscentrum van de ECB bevindt zich in het hoofdgebouw van de ECB in Frankfurt am Main, Duitsland. Bezoek ons en kom meer te weten over de rol en taken van de ECB en wat onze besluiten voor u betekenen.

Bezoek ons

Alle pagina's in dit deel