Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά
Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες διατίθενται στην αγγλική έκδοση αυτής της σελίδας.

Επεξηγήσεις

Στις επεξηγήσεις μας παρουσιάζουμε σύνθετα θέματα με απλά λόγια

Μάθετε περισσότερα για την ΕΚΤ, τη νομισματική πολιτική, τον πληθωρισμό, την τραπεζική εποπτεία και άλλα πολλά μέσα από τις σύντομες επεξηγήσεις, τα βίντεο και τα ενημερωτικά γραφήματα που έχουμε ετοιμάσει.

Ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο; Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο των επεξηγήσεων!

Μειώσαμε τα επιτόκια. Γιατί το κάναμε και τι σημαίνει αυτό για σας;

Το Διοικητικό Συμβούλιο μείωσε τα επιτόκια αφού τα είχε διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα για εννέα μήνες. Θέλετε να μάθετε γιατί λάβαμε αυτήν την απόφαση και τι σημαίνει αυτή για σας;

Επεξήγηση

Γιατί η ΕΚΤ γνωμοδοτεί για νομοθετικές πράξεις;

Δεδομένης της αποστολής που μας έχει ανατεθεί και του υψηλού επιπέδου εμπειρογνωμοσύνης που διαθέτουμε ως η κεντρική τράπεζα για το ευρώ, οι νομοθέτες της ΕΕ ή των κρατών μελών είναι υποχρεωμένοι να ζητούν τη γνώμη μας όταν προτείνουν νέες νομοθετικές πράξεις που μπορεί να επηρεάσουν τα καθήκοντά μας. Αυτή η γνώμη της ΕΚΤ εκδίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Επεξήγηση

Επιλέξτε την ενότητα που επιθυμείτε για να μάθετε περισσότερα για την ΕΚΤ

Διδακτικές ενότητες

Ανατρέξτε σε αυτές τις ξεχωριστές διδακτικές ενότητες για να κατανοήσετε καλύτερα ποιοι είμαστε, τι κάνουμε και γιατί αυτό είναι σημαντικό για εσάς.

Θέλετε να ξεκινήσετε με τις βασικές έννοιες; Τότε η ενότητα Μάθετε τα βασικά είναι για εσάς. Γνωρίζετε ήδη λίγα πράγματα για τις δραστηριότητές μας και τον τρόπο με τον οποίο τις εκτελούμε; Συμβουλευθείτε κατευθείαν την ενότητα Γνωρίστε σε βάθος την ΕΚΤ ή εξερευνήστε την ενότητα Άλλες καίριες δραστηριότητες της ΕΚΤ.

Μάθετε τα βασικά

1. Βασικά στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε για την ΕΚΤ 
2. Η ΕΚΤ και άλλες πτυχές 
3. Το νόμισμά μας, το ευρώ

Γνωρίστε σε βάθος την ΕΚΤ

1. Διενέργεια πληρωμών 
2. Νομισματική πολιτική 
3. Μη συμβατικά μέσα νομισματικής πολιτικής

Άλλες καίριες δραστηριότητες της ΕΚΤ

1. Τραπεζική εποπτεία 
2. Η κλιματική αλλαγή και η ΕΚΤ

Πιο δημοφιλή

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ;

Μάθετε περισσότερα για την ΕΚΤ

Ρίξτε μια ματιά στη σελίδα «Η ΕΚΤ» του δικτυακού μας τόπου

Στην ΕΚΤ εργαζόμαστε για να διατηρούμε τις τιμές σταθερές στη ζώνη του ευρώ. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι με τα χρήματά σας θα αγοράζετε σήμερα σχεδόν τα ίδια αγαθά και τις ίδιες υπηρεσίες όπως και αύριο.

Η ΕΚΤ

Επισκεφθείτε την ΕΚΤ

Το Κέντρο Επισκεπτών της ΕΚΤ βρίσκεται στο κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, στη Γερμανία. Επισκεφθείτε μας για να μάθετε περισσότερα για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της ΕΚΤ και το πώς σας επηρεάζουν οι αποφάσεις μας.

Επισκεφθείτε μας

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα