Τραπεζογραμμάτια

Οι ονομαστικές αξίες των τραπεζογραμματίων ευρώ είναι επτά: 5, 10, 20, 50, 100, 200 και 500 ευρώ. Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς αντικαθίστανται σταδιακά από τα τραπεζογραμμάτια ευρώ της σειράς «Ευρώπη».

Τα τραπεζογραμμάτια και των δύο σειρών αποτελούν νόμιμο χρήμα σε όλη τη ζώνη του ευρώ.

Ονομαστικές αξίες των τραπεζογραμματίων ευρώ

Ρίξτε μια ματιά στα τραπεζογραμμάτια ευρώ της πρώτης σειράς και σε ορισμένα τραπεζογραμμάτια ευρώ της σειράς «Ευρώπη». Ανάλογα με την ονομαστική του αξία, κάθε τραπεζογραμμάτιο έχει ένα κυρίαρχο χρώμα και απεικονίζει έναν διαφορετικό αρχιτεκτονικό ρυθμό (από τον κλασικό ρυθμό έως τη μοντέρνα αρχιτεκτονική του 20ού αιώνα).

Διαδικτυακή έρευνα για την ποιότητα των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία

Η γνώμη σας είναι απαραίτητη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ποιότητα των τραπεζογραμματίων ευρώ σε κυκλοφορία είναι η καλύτερη δυνατή. Λάβετε μέρος σε αυτήν τη σύντομη διαδικτυακή έρευνα και πείτε μας τη γνώμη σας για την ποιότητα των τραπεζογραμματίων.

Εκδόσεις

Φυλλάδια, αφίσες και άλλο ενημερωτικό υλικό διατίθενται σε ηλεκτρονική μορφή για το κοινό και τους φορείς που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά. Η διάθεση υλικού σε έντυπη μορφή είναι δυνατή σε ορισμένες περιπτώσεις.

Ασφάλεια των τραπεζογραμματίων

Στα τραπεζογραμμάτια ευρώ έχουν ενσωματωθεί διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Για να τα αναγνωρίσετε αρκούν ο έλεγχος με την αφή, ο οπτικός έλεγχος και η εξέταση υπό γωνία.