Επιλογές αναζήτησης
Η ΕΚΤ Ενημέρωση Επεξηγήσεις Έρευνα & Εκδόσεις Στατιστικές Νομισματική πολιτική Το ευρώ Πληρωμές & Αγορές Θέσεις εργασίας
Προτάσεις
Εμφάνιση κατά

Το κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ

Ένα σύγχρονο κτίριο για μια σύγχρονη κεντρική τράπεζα

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις επί της οδού Sonnemannstraße 20 ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2014. Με την ενσωμάτωση του κτιρίου της Großmarkthalle (πρώην κεντρική αγορά της Φρανκφούρτης), επιτεύχθηκε ο συνδυασμός ιστορικών και σύγχρονων στοιχείων αναδεικνύοντας αυτό το κτιριακό συγκρότημα σε μοναδικό αστικό ορόσημο.

Το κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ

Το όραμα που αποτέλεσε την αρχική έμπνευση για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της ΕΚΤ ήταν μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά με δικό της νόμισμα. Κατόπιν προσεκτικής εξέτασης, το 2001 αποφασίστηκε ότι ο χώρος της Großmarkthalle ήταν κατάλληλος για την ανέγερση των ιδιόκτητων γραφείων της ΕΚΤ.

Το κεντρικό κτίριο της ΕΚΤ - από τη σύλληψη έως την ολοκλήρωση του έργου

Ενεργειακός σχεδιασμός

Η ενεργειακή απόδοση αποτελούσε βασική αρχή του σχεδιασμού του κτιρίου. Διαθέτει σύστημα συλλογής και ανακύκλωσης όμβριων υδάτων και η θερμότητα που παράγεται από το κέντρο υπολογιστών του κτιρίου χρησιμοποιείται για τη θέρμανση των γραφείων. Οι γεωθερμικοί βρόχοι που έχουν ενσωματωθεί στα θεμέλια επιτρέπουν επίσης τη θέρμανση και την ψύξη του κτιρίου.

Μάθετε περισσότερα για την προστασία του περιβάλλοντος στην ΕΚΤ

Μνημείο

Η περίοδος 1941-1945 αποτελεί ένα πολύ σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της Großmarkthalle, καθώς το υπόγειο του κτιρίου της ανατολικής πτέρυγας χρησιμοποιήθηκε για τον εκτοπισμό των Εβραίων. Σήμερα έχει ανεγερθεί μνημείο στα θύματα του Ολοκαυτώματος στο πρώην σημείο συγκέντρωσης.

Μάθετε περισσότερα για το μνημείο Μια επιζήσασα αφηγείται

Βίντεο σχετικά με την εξέλιξη της κατασκευής του έργου

Από την αγορά οπωροκηπευτικών στις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας: η διαδρομή από τη σύλληψη έως την ολοκλήρωση του έργου διήρκησε μόλις λίγο παραπάνω από μια δεκαετία και δημιούργησε αντίθεση στην ανατολική πλευρά της Φρανκφούρτης με τους ουρανοξύστες στο κέντρο της πόλης.

Στοιχεία και αριθμοί

185m

Ύψος ουρανοξύστη: 185 μ.

250m

Μήκος Groẞmarkthalle: 250 μ.

120,000m2

Συνολική επιφάνεια οικοπέδου: 120.000 τ.μ.

700trees

Φύτευση 700 δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο

6,000panels

Τοποθέτηση 6.000 υαλοπινάκων στην πρόσοψη του πύργου γραφείων

73km

Αποκατάσταση αρμών της πρόσοψης μήκους 73 χλμ.

Ανακαλύψτε τις κτιριακές μας εγκαταστάσεις

Όλες οι σελίδες σε αυτήν την ενότητα