Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az EKB főépületéről

Modern székház egy modern központi banknak

A Sonnemannstrasse 20 alatti épületegyüttest 2014 novemberében adták át. A Grossmarkthallét (Frankfurt egykori nagybani piacát) magában foglaló, mind történelmi, mind modern elemeket ötvöző székház Frankfurt egyedülálló urbánus látványossága.

Az EKB főépülete

Az EKB új székháza mögötti jövőkép középpontjában eredetileg a saját pénznemet használó egységes európai piac állt. Mielőtt 2001-ben a Grossmarkthalle környékét választották ki az EKB új irodaházainak színhelyeként, a döntéshozók alaposan megvitatták a lehetőségeket.

Az EKB főépülete – a terv fogantatásától a megvalósításáig

Épületenergetika

A hatékony energiafelhasználás az épülettervezés sarokköve volt. Az esővizet összegyűjtik és újrahasznosítják, az épületek számítógépes központjában keletkező hőt pedig az irodák fűtésére használják fel. Az épület alapzatában elhelyezett geotermikus köröket is felhasználják az épületszerkezetek fűtésére, illetve hűtésére.

További részletek az EKB környezetvédelméről

Az emlékmű

Az 1941-től 1945-ig terjedő időszak sötét fejezet a Grossmarkthalle történetében, mivel a keleti szárny alagsorát használták a zsidó lakosság deportálásakor. Az egykori gyülekezési helyen ma emlékmű áll a holokauszt áldozatainak tiszteletére.

További részletek az emlékműről Egy túlélő elmeséli történetét

Gyorsított felvétel

A gyümölcs- és zöldségpiactól az Európai Központi Bank új székházáig tartó út a döntéstől a megépítésig több mint egy évtizedig tartott, és a végeredmény a városközpont felhőkarcolóinak hatásos ellenpontját alkotja Frankfurt keleti városrészében.

Adatok az új székházról

185m

185 m magas irodaház

250m

250 m hosszú Großmarkthalle

120,000m2

120 000 m2 a teljes terület nagysága

700trees

700 fát ültettek el a területen

6,000panels

Az irodaház homlokzata 6000 panelből áll

73km

73 km homlokzati csatlakozás fugázása

Ebben a szekcióban található oldalak