European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Betekintés a dokumentumokba

A dokumentumokba nyújtott betekintés lényeges eleme az EKB átláthatóságra vonatkozó irányelveinek. Arra törekszünk, hogy munkánk során a lehető legnyitottabbak legyünk az európai lakosság előtt, ugyanakkor bizalmasan kezeljük az EKB feladatainak teljesítési módjához kapcsolódó konkrét adatokat.

Az EKB dokumentumaiba való betekintésről a 2004. március 4-i EKB/2004/3 módosított határozat rendelkezik. Nyilvános dokumentumtárat hoztunk létre, összhangban az EKB nyitott és átlátható tájékoztatás iránti elkötelezettségével, valamint azért, hogy lehetővé tegyük és megkönnyítsük a kutatásokat.

Nyilvános dokumentumtár

A nyilvánosság betekintést kaphat a 30 évnél régebbi iratokba, összhangban az Európai Unió Tanácsa 1983. február 1-jei, 354/83 rendeletének módosításával.

A közzétett történelmi dokumentumok a honlapunk Irattár menüpontjában hozzáférhetők. Ugyanitt találhatók információk az EKB Irattáráról.

Irattár

Amennyiben egy dokumentum nem áll rendelkezésre közvetlenül a Nyilvános dokumentumtárban vagy az EKB Irattárában, a nyilvánosság az Európai Unió valamely hivatalos nyelvén írásban igényelhet betekintést az alábbi címekre küldött levélben vagy e-mailben:

European Central Bank
Compliance and Governance Office
Sonnemannstrasse 22
60314 Frankfurt am Main
Németország

accesstodocuments@ecb.europa.eu

Ebben a szekcióban található oldalak