Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az eurorendszer küldetése

Az eurorendszer az euroövezet monetáris hatósága. Tagjai az Európai Központi Bank és azon tagállamok nemzeti központi bankjai, amelyek pénzneme az euro. Mi, az eurorendszer tagjai elsődleges célunknak az árstabilitás fenntartását tekintjük a közjó érdekében. Vezető pénzügyi intézményként a pénzügyi stabilitás megőrzésén és Európa pénzügyi integrációjának előmozdításán kívánunk munkálkodni.

Céljaink megvalósítása során kiemelkedő jelentőséget tulajdonítunk a hitelességnek, a bizalomnak, az átláthatóságnak és az elszámoltathatóságnak. Hatékony kommunikációra törekszünk Európa polgáraival. Vállaljuk, hogy az európai és a nemzeti hatóságokhoz fűződő kapcsolatainkat a Szerződésben foglaltakkal teljes összhangban és a függetlenség alapelvét tiszteletben tartva ápoljuk.

A decentralizáció elvének csorbítása nélkül, stratégiai és operatív eszközeinkkel valamennyien kivesszük részünket közös céljaink megvalósításából. Elkötelezettek vagyunk a magas szintű szervezetirányítás iránt. Feladatainkat hatékonyan és eredményesen, az együttműködés és a csapatmunka szellemében igyekszünk végezni. Széles körű és mélyreható tapasztalatainkra építve, valamint szakmai ismereteinket megosztva arra törekszünk, hogy erősítsük közös identitásunkat, egységesen közvetítsük mondanivalónkat, és kiaknázzuk az együttműködésből származó előnyöket, az eurorendszer valamennyi tagja számára világosan kijelölt szerep- és feladatmegosztásban.

LÁSD MÉG

További tartalom a témáról

Európai Központi Bank

Az EKB küldetése

Ebben a szekcióban található oldalak