Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Közös detektorinterfész a nagysebességű bankjegyfeldolgozó és -válogató gépekhez

Az eurorendszer és a legnagyobb nagysebességű bankjegyfeldolgozó és -válogató gép gyártók 2013-ban műszaki előírásokat dolgoztak ki, amelyek a biztonsági elemek felismerésére szolgáló detektoroknak a gépekbe való beépítéséről szólnak. Az átjárhatóságot javító és az integráláshoz szükséges munkát csökkentő előírásokat „közös detektorinterfész” (CDI) névvel tették közzé.

Ahogy az előírásokat a piac pozitívan fogadta, az Egyesült Államok jegybankjának szerepét betöltő Federal Reserve System (Fed) és az eurorendszer a bankjegyfeldolgozó és -válogató gépek főbb gyártóival közösen kifejlesztette a második generációs közös detektorinterfészt (CDI2), amely a kamerarendszerek és összetettebb detektorok integrálását is lehetővé teszi.

A CDI és a CDI2 az összes érdekelt fél (pl. központi bank, gép- és detektorgyártó) számára ingyenesen rendelkezésre áll.

A CDI- és a CDI2 műszaki leírásainak módosításai

A CDI-, illetve a CDI2-leírások megváltoztatására bármely illetékes fél javaslatot tehet az EKB Bankjegy Igazgatóságának megkeresésével. Ha az eurorendszer és a Fed közös értékelése során a javaslatok előnyösnek bizonyulnak, bekerülnek a leírások következő kiadásába.

Amennyiben érdeklődnek a CDI, illetve a CDI2 alkalmazása iránt, az EKB és a Fed a bevizsgálási protokollok biztosításával nyújt támogatást. A CDI helyes működésének ellenőrzéséhez szimulátort is rendelkezésükre tud bocsátani, amihez az érdeklődőknek először titoktartási megállapodást kell aláírniuk.

Ebben a szekcióban található oldalak