Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az éghajlat-stratégiai céljainkkal kapcsolatos megközelítésünk

Éghajlat-politikai stratégiai céljaink teljesítése, valamint a célzott és hatékony döntéshozatal érdekében mindenekelőtt alapos elemzéseket igénylünk az éghajlatváltozás hatásairól. Ehhez megbízható adatokra és modellezési módszerekre egyaránt szükség van.

Az éghajlattal kapcsolatos kockázatok különösen nehezen mérhetők és modellezhetők, mivel hosszú távon bontakoznak ki, nem lineárisak, globális szintűek és igen bizonytalanok. Ennek ellenére a tudomány szerint azonnali cselekvésre van szükség.

Hogyan néz szembe az EKB ezzel a  feladattal?

Éghajlat-politikai céljaink elérése érdekében háromágú megközelítést alkalmazunk, ami lehetővé teszi azonnali intézkedések meghozatalát, teret adva szaktudásunk bővítésének és intézkedéseink ezt követő kiigazításának.

FEJLESZTJÜK az éghajlattal kapcsolatos adatokat

Az éghajlattal kapcsolatos mutatókból álló induló csomagot biztosítunk a pénzügyi ágazat részére, ami része az éghajlattal kapcsolatos adatok minőségének és mennyiségének javításáért folyó munkánknak.

JAVÍTJUK elemzéseinket

Az éghajlattal kapcsolatos adatok javulásával párhuzamosan továbbfejlesztjük a makrogazdasági modelljeinket, a forgatókönyv-elemzéseinket és a kockázatértékelésünket. Ezáltal jobban figyelembe vesszük az éghajlatváltozás okozta kockázatok és a zöld átállás kínálta lehetőségeket. 

Ismereteink bővülése elősegíti a megalapozottabb szakpolitikai döntéshozatalt.

KIIGAZÍTJUK irányelveinket

Elemzéseink alapján lépéseket teszünk azokon a területeken, ahol ezt helyénvalónak látjuk, beleértve a vállalati kötvényeket, a saját befektetéseinket és a környezeti lábnyomunkat.

Az éghajlati adatok és a modellezés javulásával párhuzamosan kiigazítjuk irányelveinket az eredményeknek megfelelően. Éghajlat-politikai stratégiánk így idővel fejlődik, javul.

Ebben a szekcióban található oldalak