European Central Bank - eurosystem
Keresési lehetőségek
Kezdőlap Média Kisokos Kutatás és publikációk Statisztika Monetáris politika Az €uro Fizetésforgalom és piacok Karrier
Javaslatok
Rendezési szempont

Az éghajlat-politikai céljainkra vonatkozó megközelítésünk

Éghajlat-politikai céljaink teljesítése, valamint a célzott és hatékony döntéshozatal érdekében mindenekelőtt alapos elemzéseket igénylünk az éghajlatváltozás hatásairól. Ehhez megbízható adatokra és modellezési módszerekre egyaránt szükség van.

Az éghajlattal kapcsolatos kockázatok különösen nehezen mérhetők és modellezhetők, mivel hosszú távon jelentkeznek, nem lineárisak, globális szintűek és rendkívül bizonytalanok. Ennek ellenére a tudomány szerint azonnali cselekvésre van szükség.

Hogyan néz szembe az EKB ezzel a hatalmas feladattal?

Éghajlat-politikai céljaink elérése érdekében háromágú megközelítést alkalmazunk, aminek köszönhetően azonnali intézkedéseket tudunk hozni, miközben tudásunk bővítésére és a szakpolitikánk ezt követő kiigazítására is lehetőség nyílik.

FEJLESZTJÜK az éghajlattal kapcsolatos adatokat

Minden lehetőséget megragadunk az éghajlattal kapcsolatos adatok minőségi és mennyiségi javítására – ennek részeként az éghajlattal kapcsolatos mutatókból álló induló csomagot biztosítunk a pénzügyi ágazat részére.

JAVÍTJUK elemzéseinket

Az éghajlattal kapcsolatos adatok javulásával párhuzamosan dolgozunk a makrogazdasági modelljeink, a forgatókönyv-elemzéseink és a kockázatértékelésünk továbbfejlesztésén is. Ez lehetővé teszi az éghajlati kockázatok és a karbonsemleges gazdaságra való átállás kínálta lehetőségek jobb kiaknázását.

Ismereteink bővülésének köszönhetően megalapozottabb szakpolitikai döntéseket tudunk hozni.

KIIGAZÍTJUK szakpolitikánkat

Elemzéseink alapján lépéseket teszünk azokon a területeken, ahol ezt helyénvalónak látjuk. Ilyen területek a vállalati kötvények, a befektetéseink és a környezeti lábnyomunk.

Az éghajlattal kapcsolatos adatok és modellezés javulásával párhuzamosan kiigazítjuk szakpolitikánkat. Ennek köszönhetően éghajlat-politikai stratégiánk az idő előrehaladtával tovább fejlődik és javul.

Ebben a szekcióban található oldalak