Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:

Pristup ostvarenju strateških klimatskih ciljeva

Kako bismo ispunili svoje strateške klimatske ciljeve i donosili ciljane i djelotvorne odluke, potrebna nam je pouzdana analiza utjecaja klimatskih promjena. Za nju su potrebni pouzdani podatci i metode modeliranja.

Rizike povezane s klimatskim promjenama posebno je teško mjeriti i modelirati zbog njihova dugotrajnog nastanka, nelinearnosti, globalne naravi i velike neizvjesnosti. Bez obzira na to, znanost nam poručuje da je došlo vrijeme za djelovanje.

Kako ESB odgovara na taj izazov?

Naš pristup ostvarenju klimatskih ciljeva ima tri elementa i omogućuje nam djelovanje bez odgode ali i mogućnost produbljivanja znanja i naknadne prilagodbe politika.

POBOLJŠAVAMO podatke povezane s klimatskim promjenama

Nudimo početni skup pokazatelja povezanih s klimatskim promjenama za financijski sektor. Jedna je to od mjera kojima nastojimo poboljšati kvalitetu i kvantitetu podataka povezanih s klimatskim promjenama kad god je to moguće.

UNAPREĐUJEMO svoje analize

Usporedno s poboljšanjem podataka povezanih s klimatskim promjenama radimo na unaprjeđivanju makroekonomskih modela, analiza scenarija i procjena rizika kako bismo bolje uzeli u obzir klimatske rizike ali i prilike koje bi nam mogla donijeti zelena tranzicija.

Što više budemo znali, to će naše odluke o politikama biti utemeljenije.

PRILAGOĐAVAMO svoje politike

Na temelju svojih analiza djelujemo na područjima na kojima mislimo da je to primjereno. Među ostalim, djelujemo na području korporativnih obveznica, vlastitih ulaganja i svojeg ekološkog otiska.

Kako se poboljšavaju podatci povezani s klimatskim promjenama i modeliranje, u skladu s njima prilagođavamo svoje politike. Stoga se naša klimatska strategija razvija i poboljšava s vremenom.

Sve stranice u ovom odjeljku