Sustav za elektroničko nadmetanje

Da bi dobili pristup potrebnim dokumentima i sudjelovali u postupcima nabave koji se provode u sustavu za elektroničko nadmetanje, zainteresirani se moraju registrirati.

Pristup sustavu za elektroničko nadmetanje

Ne sjećate se svoje zaporke?

Kako se služiti sustavom za elektroničko nadmetanje

Tehnička podrška

Treba li vam pomoć povezana sa sustavom za elektroničko nadmetanje, obratite se timu ESB-a za podršku e-porukom na sourcing.support@ecb.europa.eu. Za obradu zahtjeva za pomoć u prosjeku nam trebaju jedan do tri dana. Tehnička podrška pruža se od 8.30 do 17.30 SEV od ponedjeljka do petka, osim tijekom praznika ESB-a.

Dodatne informacije

Što su osnovni zahtjevi sustava?

Odgovornost je ponuditelja osigurati ispravan rad internetske veze i opreme te točnost postavki preglednika. ESB nema utjecaj na te vanjske uvjete. Ako ne zadovoljavate osnovne zahtjeve sustava za elektroničko nadmetanje, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili administratoru radi posuvremenjivanja vašeg informatičkog sustava.

Preglednik
Sustav podržava Internet Explorer (verzija 9. ili novija) i Google Chrome, pri čemu se prednost daje pregledniku Internet Explorer.
Blokator skočnih prozora
Skočni prozori moraju biti omogućeni u postavkama preglednika.
Ostali softver
U postupku nadmetanja upotrebljavaju se dokumenti u Wordu, Excelu i PDF-u. Za čitanje datoteka u PDF-u možda ćete morati preuzeti Adobe Acrobat Reader.
Kako možete provjeriti zadovoljava li vaš informatički sustav osnovne zahtjeve?

U sustavu ESB-a za elektroničko nadmetanje učitajte probni dokument (npr. praznu datoteku u Wordu) kao privitak odgovoru na RfX (engl. Rfx Response).

Vaš sustav najvjerojatnije ne zadovoljava osnovne uvjete susretnete li se s jednim od sljedećih problema:

  • korisničko sučelje ne sliči snimkama zaslona u korisničkom priručniku ESB-a
  • ne otvara se prozor za učitavanje privitaka.

Ako imate problema s informatičkim sustavom, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili svome administratoru.

Praktični savjeti

Kako biste izbjegli komplikacije prije roka za dostavu odgovora, učinite sljedeće:

  • Nemojte čekati posljednji trenutak: dostavite dokumente pravodobno, prije isteka roka u postupku nabave. Koliko vremena će vam trebati za dostavu odgovora i učitavanje dokumenata u velikoj mjeri ovisi o veličini datoteka (najviše 20 MB po datoteci), vašem pregledniku i internetskoj vezi.
  • Odredite status kao konačan (engl. firm): vaš odgovor uspješno je dostavljen tek nakon što mu promijenite status u konačan. Kada rok istekne, postupak nabave zatvara se automatski bez obzira na moguće dostavljanje odgovora koje je u tijeku.
  • Nakon dostave odgovora: Ponovno otvorite svoj odgovor na RFx u sustavu ESB-a za elektroničko nadmetanje i provjerite sadržava li sve što je potrebno te je li označen kao konačan. Savjetujemo vam da napravite snimke zaslona s učitanim privitcima.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Registracija ponuditelja u sustavu za elektroničko nadmetanje i sudjelovanje u nadmetanju ne obvezuju ESB na dodjelu ugovora.

Izjava o zaštiti podataka