Menu

Sustav za elektroničko nadmetanje

Da bi dobili pristup potrebnim dokumentima i sudjelovali u postupcima nabave koji se provode u sustavu za elektroničko nadmetanje, zainteresirani se moraju registrirati.

Pristup sustavu za elektroničko nadmetanje

Ne sjećate se svoje zaporke?

Kako se služiti sustavom za elektroničko nadmetanje

Tehnička podrška

Treba li vam pomoć povezana sa sustavom za elektroničko nadmetanje, obratite se timu ESB-a za podršku e-porukom na sourcing.support@ecb.europa.eu. Za obradu zahtjeva za pomoć u prosjeku nam trebaju jedan do tri radna dana. Tehnička podrška pruža se od 8.30 do 17.30 po frankfurtskom vremenu od ponedjeljka do petka, osim tijekom praznika ESB-a.

Zahtjevi sustava

Koji su osnovni zahtjevi sustava?

Odgovornost je ponuditelja osigurati ispravan rad internetske veze i opreme te točnost postavki preglednika. ESB nema utjecaj na te vanjske uvjete. Ako ne zadovoljavate osnovne zahtjeve sustava za elektroničko nadmetanje, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili administratoru radi posuvremenjivanja vašeg informatičkog sustava.

preglednici koje sustav podržava

Microsoft Internet Explorer i Google Chrome podržavaju funkcije sustava ESB-a za elektroničko nadmetanje.

Ako se koristite preglednikom Chrome, potrebno je omogućiti rad posebnih dodataka (npr. dodatak za Adobe Flash Player).

Druge preglednike ne treba upotrebljavati jer ih sustav ne podržava.

blokator skočnih prozora
Skočni prozori moraju biti omogućeni u postavkama preglednika.
ostali softver
Natječajna dokumentacija može sadržavati datoteke u formatu Word, Excel i PDF. Za čitanje datoteka u PDF-u možda ćete morati preuzeti Adobe Acrobat Reader.
Kako možete provjeriti zadovoljava li vaš informatički sustav osnovne zahtjeve?

U sustavu ESB-a za elektroničko nadmetanje učitajte probni dokument (npr. praznu datoteku u formatu Word) kao privitak odgovoru na RFx (engl. RFx response).

Moguće je da vaš sustav ne zadovoljava osnovne uvjete ako se pojave sljedeći problemi:

 • korisničko sučelje razlikuje se od snimki zaslona u ESB-ovim priručnicima za korisnike
 • ne otvara se prozor za učitavanje privitaka.

Ako imate problema s informatičkim sustavom, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili svom administratoru.

Koraci važni za davanje ponude / dostavljanje odgovora

 • Registrirajte dodatne osobe za kontakt
  Ponuditelji registriraju najmanje jednu dodatnu osobu za kontakt u sustavu kako bi netko uvijek imao pristup natječaju i obavijestima. Informacije o tome kako izraditi dodatni račun nalaze se u 3. poglavlju priručnika za korisnike Kako možete upravljati svojim računom dobavljača.
 • Učitajte probni dokument
  Odmah nakon pristupanja natječajnoj dokumentaciji učitajte probni dokument kao privitak odgovoru na RFx kako biste se uvjerili da sustav za elektroničko nadmetanje radi bez poteškoća u vašoj IT infrastrukturi. Za učitavanje dokumenta pročitajte 4. poglavlje priručnika za korisnike Kako možete dati ponudu / dostaviti odgovor u sklopu postupka nabave.
 • Nemojte čekati posljednji trenutak
  Dostavite svoje dokumente pravodobno, prije isteka roka u postupku nabave kako biste ostavili dovoljno vremena za tehničku podršku ako bude potrebna. Koliko će vam vremena trebati za dostavljanje odgovora i učitavanje svih dokumenata u velikoj mjeri ovisi o vašem pregledniku, internetskoj vezi i veličini datoteka (najviše 80 MB po datoteci).
 • Promijenite status odgovora u »​konačan« (engl. firm)
  Vaš odgovor bit će uspješno dostavljen tek nakon što mu promijenite status u »konačan« prije isteka roka. Postupak nabave zatvara se automatski kada rok istekne, bez obzira na to što je dostavljanje odgovora možda u tijeku. ESB u postupku nadmetanja može razmatrati samo one odgovore kojima je status promijenjen u »konačan«.
 • Ponovno provjerite svoj odgovor na RFx nakon što ste ga podnijeli
  Ponovno provjerite svoj odgovor na RFx u sustavu ESB-a za elektroničko nadmetanje nakon što ste ga podnijeli kako biste provjerili sadržava li sve što je potrebno te je li označen kao »konačan«. Savjetujemo vam da napravite snimke zaslona s učitanim privitcima.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Registracija ponuditelja u sustavu za elektroničko nadmetanje i sudjelovanje u nadmetanju ne obvezuju ESB na dodjelu ugovora.