Sustav za elektroničko nadmetanje

Da bi dobili pristup potrebnim dokumentima i sudjelovali u postupcima nabave koji se provode u sustavu za elektroničko nadmetanje, zainteresirani se moraju registrirati.

Pristup sustavu za elektroničko nadmetanje

Ne sjećate se svoje zaporke?

Kako se služiti sustavom za elektroničko nadmetanje

Tehnička podrška

Treba li vam pomoć povezana sa sustavom za elektroničko nadmetanje, obratite se timu ESB-a za podršku e-porukom na sourcing.support@ecb.europa.eu. Za obradu zahtjeva za pomoć u prosjeku nam trebaju jedan do tri dana. Tehnička podrška pruža se od 8.30 do 17.30 SEV od ponedjeljka do petka, osim tijekom praznika ESB-a.

Dodatne informacije

Što su osnovni zahtjevi sustava?

Odgovornost je ponuditelja osigurati ispravan rad internetske veze i opreme te točnost postavki preglednika. ESB nema utjecaj na te vanjske uvjete. Ako ne zadovoljavate osnovne zahtjeve sustava za elektroničko nadmetanje, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili administratoru radi posuvremenjivanja vašeg informatičkog sustava.

preglednik
Sustav podržava Internet Explorer (verzija 9. ili novija) i Google Chrome, pri čemu se prednost daje pregledniku Internet Explorer.
blokator skočnih prozora
Skočni prozori moraju biti omogućeni u postavkama preglednika.
ostali softver
U postupku nadmetanja upotrebljavaju se dokumenti u Wordu, Excelu i PDF-u. Za čitanje datoteka u PDF-u možda ćete morati preuzeti Adobe Acrobat Reader.
Kako možete provjeriti zadovoljava li vaš informatički sustav osnovne zahtjeve?

U sustavu ESB-a za elektroničko nadmetanje učitajte probni dokument (npr. praznu datoteku u Wordu) kao privitak odgovoru na RFx (engl. RFx response).

Vaš sustav najvjerojatnije ne zadovoljava osnovne uvjete susretnete li se s jednim od sljedećih problema:

  • korisničko sučelje ne sliči snimkama zaslona u korisničkom priručniku ESB-a
  • ne otvara se prozor za učitavanje privitaka.

Ako imate problema s informatičkim sustavom, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili svome administratoru.

Važne informacije

Kako biste izbjegli komplikacije prije roka za dostavu odgovora, učinite sljedeće:

  • Učitajte probni dokument: odmah nakon pristupanja natječajnoj dokumentaciji učitajte probni dokument kao privitak odgovoru na RFx kako biste se uvjerili da sustav za elektroničko nadmetanje radi bez poteškoća u vašoj IT infrastrukturi.
  • Nemojte čekati posljednji trenutak: dostavite dokumente pravodobno, prije isteka roka u postupku nabave. Koliko vremena će vam trebati za dostavljanje odgovora i učitavanje svih dokumenata u velikoj mjeri ovisi o vašem pregledniku, internetskoj vezi i veličini datoteka (najviše 80 MB po datoteci).
  • Promijenite status odgovora u »konačan« (engl. firm): vaš odgovor bit će uspješno dostavljen tek nakon što mu promijenite status u »konačan« prije isteka roka. Postupak nabave zatvara se automatski kada rok istekne, bez obzira na moguće dostavljanje odgovora koje je u tijeku.
  • Ponovno provjerite svoj odgovor na RFx nakon njegove dostave: ponovno otvorite svoj odgovor na RFx u sustavu ESB-a za elektroničko nadmetanje i provjerite sadržava li sve što je potrebno te je li označen kao konačan. Savjetujemo vam da napravite snimke zaslona s učitanim privitcima.
  • Registrirajte dodatne osobe za kontakt: ponuditelji trebaju registrirati najmanje jednu dodatnu osobu za kontakt u sustavu kako bi netko uvijek imao pristup natječaju i obavijestima. Informacije o tome kako izraditi dodatni račun nalaze se u 1. poglavlju priručnika o upravljanju računima dobavljača.

Izjava o ograničenju odgovornosti

Registracija ponuditelja u sustavu za elektroničko nadmetanje i sudjelovanje u nadmetanju ne obvezuju ESB na dodjelu ugovora.