Mogućnosti pretraživanja
Početna stranica Mediji Objašnjenja Istraživanje i publikacije Statistika Monetarna politika €uro Plaćanja i tržišta Zapošljavanje
Prijedlozi
Razvrstaj po:
Najnovije informacije možete pronaći na engleskoj inačici stranice.

Sustav za elektroničko nadmetanje

Da bi dobili pristup potrebnim dokumentima i sudjelovali u postupcima nabave koji se provode u sustavu za elektroničko nadmetanje, zainteresirani se moraju registrirati.

Pristup sustavu za elektroničko nadmetanje

Potrebna vam je tehnička podrška?

Kako se služiti sustavom za elektroničko nadmetanje

Tehnička podrška

Treba li vam pomoć u vezi sa sustavom za elektroničko nadmetanje, obratite se timu ESB‑a za podršku e‑porukom na sourcing.support@ecb.europa.eu. Za obradu zahtjeva za pomoć u prosjeku nam trebaju jedan do tri radna dana. Tehnička podrška pruža se od 8.30 do 17.30 po frankfurtskom vremenu od ponedjeljka do petka, osim tijekom praznika ESB‑a.

Koji su osnovni zahtjevi sustava?

Odgovornost je ponuditelja pobrinuti se za ispravan rad internetske veze i opreme te točnost postavki preglednika. ESB nema utjecaj na te vanjske uvjete. Ako ne zadovoljavate osnovne zahtjeve sustava za elektroničko nadmetanje, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili administratoru radi posuvremenjivanja vašeg informatičkog sustava.

preglednici koje sustav podržava

Microsoft Internet Explorer i Google Chrome podržavaju funkcije sustava ESB‑a za elektroničko nadmetanje.

Druge preglednike ne treba upotrebljavati jer ih sustav ne podržava.

blokator skočnih prozora

Skočni prozori moraju biti omogućeni u postavkama preglednika.

ostali softver

Natječajna dokumentacija može sadržavati datoteke u formatu Word, Excel i PDF. Za čitanje datoteka u PDF‑u možda ćete morati preuzeti Adobe Acrobat Reader.

Kako možete provjeriti zadovoljava li vaš informatički sustav osnovne zahtjeve?

U sustavu ESB‑a za elektroničko nadmetanje učitajte probni dokument (npr. praznu datoteku u formatu Word) kao privitak odgovoru na RFx (engl. RFx response).

Moguće je da vaš sustav ne zadovoljava osnovne uvjete ako se pojave sljedeći problemi:

 • Korisničko sučelje razlikuje se od snimki zaslona u ESB‑ovim priručnicima za korisnike.
 • Ne otvara se prozor za učitavanje privitaka.

Ako imate probleme s informatičkim sustavom, obratite se svojoj službi za informatičku podršku ili svojem administratoru.

Koraci važni za davanje ponude / dostavljanje odgovora

 • Registrirajte dodatne osobe za kontakt.
  Ponuditelji registriraju najmanje jednu dodatnu osobu za kontakt u sustavu kako bi netko uvijek imao pristup natječaju i obavijestima. Informacije o tome kako izraditi dodatni račun nalaze se u 3. poglavlju priručnika za korisnike Upravljanje računima dobavljača.
 • Učitajte probni dokument.
  Odmah nakon pristupanja natječajnoj dokumentaciji učitajte probni dokument kao privitak odgovoru na RFx kako biste se uvjerili da sustav za elektroničko nadmetanje radi bez poteškoća u vašoj IT infrastrukturi. Za učitavanje dokumenta pročitajte 4. poglavlje priručnika za korisnike Dostavljanje odgovora tijekom postupka nabave.
 • Nemojte čekati posljednji trenutak.
  Dostavite svoje dokumente pravodobno, prije isteka roka u postupku nabave kako biste ostavili dovoljno vremena za tehničku podršku ako bude potrebna. Koliko će vam vremena trebati za dostavljanje odgovora i učitavanje svih dokumenata u velikoj mjeri ovisi o vašem pregledniku, internetskoj vezi i veličini datoteka (najviše 80 MB po datoteci).
 • Promijenite status odgovora u »konačan« (engl. firm).
  Vaš odgovor bit će uspješno dostavljen tek nakon što mu promijenite status u »konačan« prije isteka roka. Postupak nabave zatvara se automatski kada rok istekne, bez obzira na to što je dostavljanje odgovora možda u tijeku. ESB u postupku nadmetanja može razmatrati samo one odgovore kojima je status promijenjen u »konačan«.
 • Ponovno provjerite svoj odgovor na RFx nakon što ste ga podnijeli.
  Ponovno otvorite svoj odgovor na RFx u sustavu ESB‑a za elektroničko nadmetanje nakon što ste ga podnijeli kako biste provjerili sadržava li sve što je potrebno te je li označen kao »konačan«. Savjetujemo vam da napravite snimke zaslona s učitanim privitcima.

Izjave o zaštiti privatnosti

Izjava o ograničenju odgovornosti

Registracija ponuditelja u sustavu za elektroničko nadmetanje i sudjelovanje u nadmetanju ne obvezuju ESB na dodjelu ugovora.

Sve stranice u ovom odjeljku