Hankintamenettelyjen verkkopalvelu

Hankintamenettelyjen verkkopalvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä voi osallistua tarjouskilpailuihin ja tutustua niihin liittyviin asiakirjoihin verkkopalvelussa.

Verkkopalveluun kirjautuminen / rekisteröityminen

Salasana unohtunut?

Verkkopalvelun käyttö

Tekninen tuki

EKP:n tekninen tuki (sourcing.support@ecb.europa.eu) auttaa tarvittaessa verkkopalvelun käytössä. Viesteihin vastataan keskimäärin 1–3 työpäivän kuluessa. Tekninen tuki palvelee maanantaista perjantaihin kello 8.30–17.30 Keski-Euroopan aikaa (paitsi pyhäpäivinä ja muina yleisinä vapaapäivinä).

Lisätietoa

Tekniset vaatimukset

Käyttäjän on itse huolehdittava siitä, että verkkoyhteys ja laitteet toimivat ja selaimessa on oikeat asetukset. EKP ei voi auttaa teknisten vaatimusten täyttämisessä. Ota yhteyttä omaan it-tukeesi, jos tarvitset apua teknisiin vaatimuksiin liittyvissä päivityksissä.

Selain
Tuettuja selaimia ovat Internet Explorer (versio 9 tai uudempi) ja Chrome. Palvelu toimii parhaiten Internet Explorer -selaimella.
Ponnahdusikkunat
Varmista selaimen asetuksista, että ponnahdusikkunoiden käyttö on sallittu.
Muu ohjelmisto
Hankintamenettelyn asiakirjat voivat olla Word-, Excel- tai PDF-muodossa. PDF-tiedostojen katselua varten tarvitaan Adobe Acrobat Reader -ohjelma. Sen voi tarvittaessa ladata tästä.
Järjestelmäasetusten tarkastaminen

Lataa verkkopalveluun testiasiakirja (esimerkiksi tyhjä Word-tiedosto) kohdassa RFx Response (toimitettavat tiedot).

Jos tällöin ilmenee jokin seuraavista ongelmista, järjestelmäasetukset eivät todennäköisesti vielä ole vaaditunlaiset:

  • käyttöliittymän ulkoasu näyttää erilaiselta kuin EKP:n käyttöohjeiden kuvakaappauksissa
  • asiakirjaa ei voi lisätä, koska latausikkuna ei avaudu.

Ota yhteyttä omaan it-tukeesi, jos järjestelmäasetusten kanssa on ongelmia.

Tärkeää tietoa

Seuraavien ohjeiden avulla voit välttää viime hetken ongelmat:

  • Siirrä verkkopalveluun testiasiakirja kohdassa RFx response (toimitettavat tiedot) sen jälkeen, kun olet ladannut tarjousasiakirjat omalle koneellesi. Näin voit tarkistaa, että verkkopalvelu toimii moitteettomasti omassa IT-ympäristössäsi.
  • Älä jätä osallistumista viime hetkeen vaan toimita asiakirjat hyvissä ajoin ennen määräaikaa. Asiakirjojen siirtämiseen ja osallistumisen loppuun viemiseen tarvittava aika voi vaihdella huomattavasti selaimesta, verkkoyhteydestä ja tiedostojen koosta riippuen (enintään 80 megatavua/tiedosto).
  • Muuta verkkopalveluun siirtämiesi tietojen ja liitteiden tilaksi Firm (lopullinen) kohdassa RFx response. Tarjouksesi lähettäminen ei onnistu, ellei se ole Firm-tilassa ennen määräajan päättymistä. Tarjouskilpailu sulkeutuu automaattisesti määräajan päättyessä, vaikka tarjouksesi toimittaminen olisi kesken.
  • Tarkasta tarjouksesi tila uudestaan lähettämisen jälkeen kohdassa RFx response ja varmista, että kaikki toimittamasi tiedot ja liitteet näkyvät verkkopalvelussa ja niiden tila on Firm. Palveluun ladatuista asiakirjoista kannattaa ottaa varmuuden vuoksi kuvakaappaus.
  • Ilmoita varahenkilöiden yhteystiedot: järjestelmään on syötettävä tiedot vähintään yhdestä varayhteyshenkilöstä, jolla on verkkopalvelun käyttöoikeudet tarjousta koskevien lisätietojen antamiseksi ja viesteihin vastaamiseksi. Ohjeita uuden käyttäjätilin luomisesta varayhteyshenkilöä varten on tilinhallintaoppaan luvussa I.

Vastuuvapauslauseke

Verkkopalveluun rekisteröityminen ja tarjouskilpailuun osallistuminen ei merkitse, että EKP:llä olisi velvollisuus tarjota sopimusta.