Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset
Ajantasaisimmat tiedot ovat luettavissa sivun englanninkielisestä versiosta.

Hankintamenettelyjen verkkopalvelu

Hankintamenettelyjen verkkopalvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Rekisteröitymisen jälkeen käyttäjä voi osallistua tarjouskilpailuihin ja tutustua niihin liittyviin asiakirjoihin verkkopalvelussa. Jos kirjautumisessa on ongelmia, tekniseen tukeen voi ottaa yhteyttä sähköpostitse.

Verkkopalveluun kirjautuminen / rekisteröityminen

sourcing.support@ecb.europa.eu

Verkkopalvelun käyttö

Tekninen tuki

EKP:n tekninen tuki (sourcing.support@ecb.europa.eu) auttaa tarvittaessa verkkopalvelun käytössä. Viesteihin vastataan keskimäärin 1–3 työpäivän kuluessa. Tekninen tuki palvelee maanantaista perjantaihin kello 8.30–17.30 Saksan aikaa (paitsi pyhäpäivinä ja muina yleisinä vapaapäivinä).

Tekniset vaatimukset

Käyttäjän on itse huolehdittava siitä, että verkkoyhteys ja laitteet toimivat ja selaimessa on oikeat asetukset. Teknisten vaatimusten täyttäminen voi edellyttää päivityksiä.

Selain

Tuettuja selaimia ovat Internet Explorer ja Chrome.

Muita selaimia ei tueta, joten niitä ei tulisi käyttää.

Sivujen avaaminen

Selaimen asetusten pitää sallia uusien ikkunoiden avaaminen.

Muu ohjelmisto

Adobe Acrobat Reader

Hankintamenettelyn asiakirjat voivat olla Word-, Excel- tai PDF-muodossa. PDF-tiedostojen katselua varten tarvitaanAdobe Acrobat Reader ‑ohjelma.

Käyttöjärjestelmä

Verkkopalveluun on syytä siirtää heti ensiksi testiasiakirja (esimerkiksi tyhjä Word-tiedosto) kohdassa RFx response (toimitettavat tiedot).

Käyttöjärjestelmä ei todennäköisesti sellaisenaan pysty pyörittämään palvelua, jos

 • käyttöliittymän ulkoasu näyttää erilaiselta kuin EKP:n käyttöohjeissa
 • asiakirjaa ei voi lisätä, koska latausikkuna ei avaudu.

Jos palvelu ei toimi, järjestelmän saattaa joutua päivittämään.

Tärkeää tietoa tarjouksen tekijälle

 • Varakäyttäjätili
  Järjestelmään pyydetään luomaan käyttäjätili ainakin yhdelle varayhteyshenkilölle, jolla on oikeus käyttää verkkopalvelua ja ottaa vastaan hankintaa koskevia tietoja. Ohjeita on (englanninkielisessä) tilinhallintaoppaassa.
 • Testiasiakirjan siirtäminen verkkopalveluun
  Verkkopalvelun toiminta omassa järjestelmässä kannattaa testata välittömästi siirtämällä palveluun testiasiakirja kohdassa RFx response (toimitettavat tiedot). Ohjeita asiakirjojen siirtoon on (englanninkielisessä) hankintamenettelyn osallistumisoppaassa.
 • Osallistumista ei kannata jättää viime hetkeen
  Hankintamenettelyssä vaadittavat asiakirjat kannattaa toimittaa hyvissä ajoin ennen määräaikaa, jotta mahdolliset tekniset ongelmat ehditään ratkaista. Asiakirjojen siirtämiseen ja tarjouksen jättämiseen tarvittava aika voi vaihdella huomattavasti selaimesta, verkkoyhteydestä ja tiedostojen koosta riippuen (enintään 80 megatavua/tiedosto).
 • Tarjouksen toimittaminen
  Tarjousta voi työstää palvelussa, ja siihen voi lisätä asiakirjoja. Jotta se voidaan katsoa vahvistetuksi, se pitää lopuksi toimittaa EKP:lle (jolloin se siirtyy Firm-tilaan). Tarjouskilpailu sulkeutuu automaattisesti määräajan päättyessä, eikä keskeneräisiä tarjouksia voida ottaa huomioon EKP:n tarjouskilpailuissa.
 • Tarjouksen tilan tarkastaminen
  Kun tarjous on toimitettu, palveluun on hyvä kirjautua uudelleen ja varmistaa, että kaikki toimitetut tiedot ja liitteet näkyvät verkkopalvelussa ja niiden tila on Firm. Palveluun ladatuista asiakirjoista kannattaa ottaa varmuuden vuoksi kuvakaappaus.

Tietosuojalausekkeet

Vastuuvapauslauseke

Verkkopalveluun rekisteröityminen ja tarjouskilpailuun osallistuminen ei merkitse, että EKP:llä olisi velvollisuus tarjota sopimusta.

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut