Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

Tehtävämme on ylläpitää hintavakautta, sillä niin rahapolitiikalla voidaan parhaiten edistää talouskasvua ja uusien työpaikkojen syntymistä.

Pyrimme varmistamaan, että inflaatio – eli se, miten nopeasti tavaroiden ja palvelujen hinnat muuttuvat ajan myötä – pysyy hitaana, vakaana ja ennustettavana.

Tavoitteena on 2 prosentin inflaatiovauhti keskipitkällä aikavälillä.

Tavoite on symmetrinen, eli sitä hitaampaa ja nopeampaa inflaatiota pidetään yhtä kielteisinä.

Rahapolitiikan välineet

Tarvitsemme oikeanlaiset välineet, jotta voimme pitää hintatason vakaana. Yksi hyvä esimerkki rahapolitiikan välineistä ovat ohjauskorot.

Rahapolitiikan välineitä on monenlaisia, ja niitä voidaan käyttää yhdessä ja erikseen inflaatiokehityksen ohjaamiseksi. Olemme viime vuosina ottaneet käyttöön uusia välineitä, kun taloudessa on tapahtunut suuria muutoksia, jotka tekevät hintavakauden ylläpitämisestä haastavampaa.

Rahapoliittiset päätökset

Lue lisää rahapolitiikasta

MITEN RAHAPOLITIIKKA TOIMII?

Rahapolitiikalla vakautetaan hintoja. Vaikutamme toimillamme talouskehitykseen, jotta inflaatio pysyy paremmin tavoitteemme mukaisena.

Tietoa rahapolitiikasta

UUSI HINTAVAKAUSTAVOITTEEMME

Taloudessa on tapahtunut monenlaisia muutoksia sen jälkeen, kun EKP:n strategiaa arvioitiin edellisen kerran. Hintavakaustavoitteemme on selkeä, ja se tuo ennustettavuutta muuttuvaan taloudelliseen ympäristöön.

Hintavakaustavoitteemme ja strategian uudelleenarviointi

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut