Muokkaa hakua
Pääsivu Media Oheistietoa Tutkimus ja julkaisut Tilastot Rahapolitiikka Euro Maksut ja markkinat Ura EKP:sssä
Hakuehdotuksia
Järjestä tulokset

EKP:n historialliset arkistot

Historia kunniaan!

EKP:n historialliset arkistot ovat EKP:n institutionaalisen muistin talletuspaikka. Arkistot ovat myös osa EKP:n toiminnan avoimuutta ja läpinäkyvyyttä, ja niillä lisätään talous- ja rahaliiton (EMU), Euroopan keskuspankkijärjestelmän (EKPJ) ja eurojärjestelmän historian tuntemusta.

EKP on sitoutunut säilyttämään historiallisesti merkittäviä asiakirjoja ja tuomaan ne yleisön saataville. Koska Euroopan keskuspankkijärjestelmä, eurojärjestelmä ja niihin liittyvät arkistot ovat yhtenäinen kokonaisuus, teemme tälläkin saralla yhteistyötä EU:n jäsenvaltioiden kansallisten keskuspankkien kanssa.

Haluatko tietää lisää EKP:n ja sen edeltäjien toiminnasta? Oletko kiinnostunut talous- ja rahaliiton vaiheista? Miten aiemmat päätökset edelleen vaikuttavat arkeesi?

EKP:n historiallisissa arkistoissa voit tutustua EKP:n säilyttämiin asiakirjoihin, jotka ovat vanhempia kuin 30 vuotta ja joiden turvallisuusluokitus on poistettu EKP:n päätöksen EKP/2023/17 mukaisesti.

Tutustu EKP:n historiallisiin arkistoihin

EKP:n historiallisessa arkistossa on aineistoa seuraavista lähteistä:

Euroopan talousyhteisön jäsenvaltioiden keskuspankkien pääjohtajien komitea (1964–1993) Euroopan raha-asiain yhteistyörahasto (1973–1993) Delorsin komitea (1988–1989) Euroopan rahapoliittinen instituutti (1994–1998) Euroopan keskuspankki (1998–)

EKP:n historialliset arkistot sisältävät myös audiovisuaalista aineistoa sekä esineistöä.

Kussakin osiossa on kuvattu tarkemmin, mitä aineisto sisältää ja mitkä asiakirjat ovat luettavissa verkossa.

Palvelut käyttäjille

Jos tarvitset EKP:n historiallisen arkiston asiakirjoja tutkimustarkoituksiin, ota meihin yhteyttä (millä tahansa EU:n virallisella kielellä) joko sähköpostitse osoitteeseen

archives@ecb.europa.eu

tai kirjeitse osoitteeseen

ECB Archives
European Central Bank
Information Governance Division
Sonnemannstrasse 22

60314 Frankfurt am Main
Germany

Olet myös tervetullut tutkimaan EKP:n historiallisen arkiston asiakirjoja EKP:n päärakennuksen lukusaliin virka-aikoina. Pyydämme sinua ilmoittamaan tulostasi etukäteen.

Tietoa EKP:ssä vieraileville

Kaikki tähän osioon kuuluvat sivut