SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

ECB's historiske arkiver

Vi værner om vores historie.

ECB's historiske arkiver er oprettet med det formål at bevare ECB's institutionelle hukommelse, understøtte gennemsigtigheden og øge kendskabet til Den Økonomiske og Monetære Unions, Det Europæiske System af Centralbankers (ESCB) og Eurosystemets historie.

ECB føler en forpligtelse til at bevare dokumenter af historisk værdi og stille dem til rådighed for offentligheden. ESCB's, Eurosystemets og de relaterede arkivers opbygning er integreret, og vi samarbejder derfor med de nationale centralbanker i medlemslandene om at opfylde dette mål.

Er du interesseret i at læse om ECB's og dens forgængeres rolle? Vil du vide mere om den proces, der førte til fuldførelsen af Den Økonomiske og Monetære Union, og hvordan tidligere beslutninger fortsat påvirker din hverdag?

Så kan du i ECB's historiske arkiver finde ECB's dokumenter, som er mere end 30 år gamle, og som er blevet afklassificeret i overensstemmelse med afgørelse ECB/2023/17.

Udforsk ECB's historiske arkiver

I ECB's historiske arkiver findes dokumenter fra:

Komiteen af Direktionsformænd for Centralbankcheferne i Det Europæiske Økonomiske Fællesskabs medlemsstater (1964-93) Den Europæiske Fond for Monetært Samarbejde (1973-93) Delors-komiteen (1988-89) Det Europæiske Monetære Institut (1994-98) Den Europæiske Centralbank (1998-)

ECB's historiske arkiver indeholder også audiovisuelt materiale og fysiske artefakter.

I de forskellige afsnit kan du få mere at vide om ECB's arkiver og få adgang til afklassificerede dokumenter, som kan tilgås online.

Brugertjenester

Hvis du har brug for hjælp til at finde dokumenter i ECB's historiske arkiver til brug for forskning, kan du sende en e-mail eller et brev (på et af de officielle EU-sprog) til:

archives@ecb.europa.eu

eller:

ECB's arkiver
Den Europæiske Centralbank
kontoret for Compliance og Governance
Sonnemannstrasse 22

60314 Frankfurt am Main
Tyskland

Du kan læse i dokumenter fra ECB's historiske arkiver på læsesalen i ECB's hovedbygning i kontortiden efter forudgående aftale.

Information for besøgende

Alle sider i dette afsnit