SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Hvad kommer en digital euro til at være?

En digital euro kommer til at være en digital form for kontanter: et elektronisk middel til detailhandelsbetaling udstedt af os, Den Europæiske Centralbank. Som en slags offentlige penge vil den være tilgængelig gebyrfrit for enhver i euroområdet til alle slags digitale betalinger.

I dag har folk ikke adgang til offentlige penge i digital form. I vores stadig mere digitaliserede samfund vil en digital euro være næste skridt fremad for vores fælles valuta.

Nøglefunktioner

Digitale kontanter

Digitale euro kan bruges til alle dine digitale betalinger, ligesom kontanter kan det til fysiske betalinger. Det vil være en anden måde at betale på i forretninger eller onlinebutikker, eller til at sende penge til venner og familie.

Modtages universelt

Du vil kunne anvende digitale euro i enhver butik og hos alle handlende i euroområdet, som modtager digitale betalinger.

Gebyrfri

Ligesom sedler og mønter bliver digitale euro et offentligt gode, så alle i euroområdet vil kunne betale gebyrfrit med digitale euro.

Tilgængelig offline

Du vil ikke have brug for en internetforbindelse. Du vil stadig kunne gennemføre dine betalinger uden.

Sikker og privat

Selv når du bruger digitale euro online, kan vi ikke identificere dig på grundlag af dine betalinger. Desuden vil en digital euro være lige så privat som kontanter, når du bruger den offline.

Garanteret værdi

En euro vil altid være en euro. Én digital euro vil altid have præcis samme værdi som en 1-euro mønt.

Ikke endnu et kryptoaktiv

En digital euro kommer ikke til at være et kryptoaktiv. Kryptoaktiver garanteres eller administreres ikke af nogen central institution, hvilket gør dem risikable og ustabile. Du har ingen sikkerhed for at kunne veksle kryptoaktiver til kontanter, når du har brug for det.

I stedet vil digitale euro være garanteret af den samme institution, som garanterer dine kontanter – det er os, Den Europæiske Centralbank. Og ligesom for kontanter gælder den pålydende værdi altid. 

SE OGSÅ

Læsestof om digital euro

Kort overblik:

En enkelt sides oversigt

Kort og godt:

3-siders brochure

Alle sider i dette afsnit