European Central Bank - eurosystem
SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Betalinger og markeder

Det skal være sikkert at foretage betalinger

Betalinger på tværs af euroområdet er afhængige af en omfattende infrastruktur, der sikrer, at finansielle midler og aktiver kommer sikkert frem fra ét sted til et andet. Vi står bag en del af dette netværk og holder øje med resten af det.

Vi følger også de finansielle markeder. Herigennem får vi de informationer, som vi har brug for til at udføre vores vigtigste opgave – at holde priserne stabile – for stabile priser bidrager til økonomisk vækst.

En digital euro

Ny teknologi forandrer, hvordan vi betaler. Vi ønsker at sikre, at folk i euroområdet bevarer fri adgang til et risikofrit betalingsmiddel, som accepteres overalt. Vi har analyseret mulige fordele og udfordringer ved en digital euro, som kunne være et supplement til kontanter.

Hub: En digital euro

Target Services

ECB og de nationale centralbanker i euroområdet driver en række finansielle markedsinfrastrukturer, som sikrer frie strømme af penge, værdipapirer og sikkerhedsstillelse i hele Europa. De betegnes under ét Target Services.

Hvad er Target Services?

Straksbetalinger

Folk forventer, at penge bevæger sig lige så hurtigt som e-mails. Derfor arbejder vi på at gøre det muligt for alle i euroområdet at foretage straksbetalinger. TIPS er vores afviklingstjeneste til straksbetalinger for banker. Den gør det muligt for folk, der bor i euroområdet, at overføre penge på få sekunder.

Hvad er TIPS?

Den korte eurorente (€STR)

€STR er det nye rentebenchmark, som blev lanceret i oktober 2019. Det afspejler de omkostninger, som bankerne betaler til hinanden for dag til dag-lån. Det forventes, at de finansielle markeder er gået helt over til den nye rente ved udgangen af 2021.

Den korte eurorente (€STR)

Sikkerhedsstillelse

Når bankerne låner penge af ECB, skal de stille tilstrækkelig sikkerhed for lånet. Vil du vide mere om, hvad vi accepterer som sikkerhed? Og om der findes statistik over den sikkerhed, vi har modtaget?

Mere information om sikkerhedsstillelse

Cyberrobusthed

Cyberangreb kan ikke blot udgøre en risiko for de enkelte banker, men også for den finansielle sektor som helhed. Derfor er vi meget opmærksomme på cyberrobusthed og iværksætter initiativer, der hjælper den finansielle sektor til at være på vagt og forberedt.

Hvad er cyberrobusthed?

Innovation

Innovation i den finansielle sektor kan give store fordele. Vi undersøger finansiel innovation, og hvordan den ændrer, eller kan ændre, den måde, de finansielle markeder fungerer på. Vi vil også gerne sikre, at indførelsen af disruptive teknologier ikke sker på bekostning af integration eller stabilitet.

Finansiel innovation
SE OGSÅ
Explainer om markedsinfrastrukturer og betalinger
SE MERE

Samarbejde i Europa

Markedskontaktgrupper

Vi har nedsat forskellige markedskontaktgrupper for at sikre, at vores pengepolitik gennemføres nemt og effektivt. Disse grupper gør det også muligt for os at tale med forskellige markedsdeltagere og følge udviklingen på de globale finansielle markeder tættere.

Markedskontaktgrupper

Offentlige høringer

Med mellemrum beder vi om input til afgørelser og initiativer, der påvirker de finansielle markeder. Ved at inddrage mennesker, der deltager i eller er interesserede i disse markeder, kan vi drage nytte af deres viden.

Igangværende og afsluttede offentlige høringer
NOT AN EXPERT? CHECK OUT OUR EXPLAINER
LEARN MORE
Hvad er Target2?

Alle sider i dette afsnit