SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

Overblik over betalinger og finansiel stabilitet

Det skal være sikkert at foretage betalinger

Betalinger på tværs af euroområdet er afhængige af en omfattende infrastruktur, der sikrer, at finansielle midler og aktiver kommer sikkert frem fra ét sted til et andet. Vi står bag en del af dette netværk og holder øje med resten af det.

Vi overvåger også udviklingen i banksektoren i euroområdet og EU som helhed samt andre finansielle sektorer for at identificere eventuelle sårbarheder og kontrollere det finansielle systems modstandsdygtighed.

Target Services

ECB og de nationale centralbanker i euroområdet driver en række finansielle markedsinfrastrukturer, som sikrer frie strømme af penge, værdipapirer og sikkerhedsstillelse i hele Europa. De betegnes under ét Target Services.

Hvad er Target Services?

Straksbetalinger

Folk forventer, at penge bevæger sig lige så hurtigt som e-mails. Derfor arbejder vi på, at alle i euroområdet skal kunne foretage straksbetalinger. TIPS er vores afviklingstjeneste til straksbetalinger for banker. Den bevirker, at folk i euroområdet kan overføre penge på få sekunder.

Hvad er TIPS?

Den korte eurorente (€STR)

€STR er det nye rentebenchmark, som blev lanceret i oktober 2019. Det afspejler de omkostninger, som bankerne betaler til hinanden for dag til dag-lån. Det forventes, at de finansielle markeder er gået helt over til den nye rente ved udgangen af 2021.

Den korte eurorente (€STR)

Financial Stability Review

I Financial Stability Review analyseres potentielle risici for den finansielle stabilitet i euroområdet. Finansiel stabilitet er helt afgørende for os, da det er en af de komponenter, som kræves for at sikre en stabil inflation.

Læs Financial Stability Review

Cyberrobusthed

Cyberangreb kan ikke blot udgøre en risiko for de enkelte banker, men også for den finansielle sektor som helhed. Derfor er vi meget opmærksomme på cyberrobusthed og iværksætter initiativer, der hjælper den finansielle sektor til at være på vagt og forberedt.

Hvad er cyberrobusthed?

Innovation

Innovation i den finansielle sektor kan give store fordele. Vi undersøger finansiel innovation, og hvordan den ændrer eller kan ændre de finansielle markeders funktion. Vi vil også gerne sikre, at disruptive teknologier ikke indføres på bekostning af integration eller stabilitet.

Finansiel innovation

Forklaring om markedsinfrastrukturer og betalinger

Se på tre minutter, hvordan den europæiske markedsinfrastruktur for betalings- og værdipapirafvikling gør vores dagligdag lettere, selvom den ikke altid er synlig. Det baner vejen forintegration.

Se video

FOLK, DER HÅNDTERER KONTANTER

Håndterer du kontanter i en bank, på et posthus eller i en anden organisation?

Følg vores rejse

Følg os på vores særlige kanaler, når det drejer sig om de seneste nyheder om betalinger og markedsinfrastrukturer.  

Vil du vide mere? Se vores explainer
Få mere at vide
Hvad er Target2?

Alle sider i dette afsnit