SØGEMULIGHEDER
Hjem Medier Explainers Forskning & Offentliggørelser Statistik Pengepolitik €uroen Betalinger & Markeder Kariere & Job
Forslag
Sortér efter

ECB's hovedbygning

En moderne bygning til en moderne centralbank.

Bygningen på Sonnemannstrasse 20 stod færdig i november 2014. Ved at integrere Grossmarkthalles (Frankfurts tidligere engrosmarked) konstruktion kombinerer den både historiske og moderne elementer og står som et unikt vartegn for byen.

ECB's hovedbygning

Den oprindelige vision bag ECB's nye hovedsæde var idéen om et fælles europæisk marked med egen valuta. Efter nøje overvejelser blev Grossmarkthalle-grunden i 2001 fundet egnet til opførelsen af ECB's egen kontorbygning.

ECB's hovedbygning - fra idé til færdig bygning

Energikoncept

Energieffektivitet var en central idé i bygningens udformning. Den har opsamling af regnvand og et genbrugssystem, og den varme, der genereres i bygningens computerrum, anvendes til opvarmning af kontorerne. Desuden opvarmes og afkøles bygningen af geotermiske kredsløb i dens fundament.

Læs mere om miljøbeskyttelse i ECB

Mindesmærket

Perioden 1941-1945 var et meget mørkt kapitel i Grosmarkthalles historie, idet østfløjens kælder blev brugt til deportationen af jøder. I dag er der et mindesmærke for ofrene for holocaust ved det tidligere opsamlingspunkt.

Læs mere om mindesmærket En overlevende fortæller sin historie

Timelapsevideo

Fra frugt- og grøntmarked til Den Europæiske Centralbanks nye hovedsæde: Rejsen fra idé til færdig bygning tog lidt over et årti og skabte et kontrapunkt i Frankfurts østlige del til skyskraberne i byens centrum.

Fakta og tal

185m

Kontortårnets højde: 185 m

250m

Grossmarkthalle: 250 m i længden

120,000m2

Grundareal i alt: 120.000 m2

700trees

Træer plantet på grunden: 700

6,000panels

Paneler i kontortårnets facade: 6.000

73km

Opfugede facadesammenføjninger: 73 km

Alle sider i dette afsnit